Kunst op de ondergrondse containers

25 mei 2021
Kings of Colors bezig met het pimpen van de ondergrondse container

Op het Goulmy en Baarplein in Maaspoort staan vanaf nu geen saaie containers meer. Op vrijdag 20 mei startte hier namelijk het project “pimp my container”. Wethouder Jan Hoskam plaatste een van de eerste graffiti strepen. Kings of Colors beschildert de containers voor textiel, plastic en glas met bloemen, vogels en andere dieren. De containers op het Goulmy en Baarplein zijn de eerste van een reeks. Interesse in zo’n kunstcontainer? Meld u dan aan!

Pimp my container

Op veel plekken in onze gemeente staan ondergrondse containers voor restafval en papier. Maar ook glasbakken en containers voor plastic en textiel. Deze zomer neemt de Afvalstoffendienst tien van deze locaties onder handen. “Hoe leuk is het om deze vierkante metalen bakken te voorzien van een mooie beschildering? De straat en wijk fleuren er direct van op”, vertelt Jan Hoskam. “Natuurlijk hopen we dat inwoners de container daarna nog beter gaan gebruiken. Het is toch zonde om afval ernaast te gooien?”

Kings of Colors

De Afvalstoffendienst van de gemeente ’s-Hertogenbosch riep voor dit project de hulp in van Kings of Colors. Dit street art-platform, onder creatieve leiding van Jan-Henk van Ieperen, is een echt Bosch collectief met als doel straatkunstenaars een podium te geven. Voor dit project zet Kings of Colors voor iedere locatie een andere kunstenaar in maar het thema “natuur” komt overal terug. “We zijn erg blij met deze samenwerking. Vooral omdat het perfect aansluit bij de nieuwe richting die we zijn ingegaan onder de naam #UsingWallsToBuildBridges. Met graffiti vertellen we, in beeld en kleur, een verhaal met positieve impact”, aldus voorzitter Stefan van Ham. 

Meld u aan! 

Maakt u zelf gebruik van ondergrondse containers? Of staan er containers in uw straat of wijk die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken? Meldt u dan aan. Stuur een e-mail voor 1 juni a.s. naar communicatie-afv@s-hertogenbosch.nl. Geef aan om welke containers het gaat en waarom wij deze containers onder handen moeten nemen. En misschien krijgen de containers in uw straat deze zomer een nieuw, kleurrijk uiterlijk.