Samen maken we de wijk Noord veiliger

7 juni 2021
Voetbalveldje

Verbeteren van de veiligheid en de veiligheidsgevoelens van inwoners. Dit vraagt om maatwerk per wijk of dorp. We gaan hiermee aan de slag met inwoners en organisaties in de wijk Noord. Dat zijn de buurten Hambaken, Rompert, Haren, Slagen, Reit, Donk, Buitenpepers, Herven, Morgen en Orthen.

Burgemeester Jack Mikkers: “We willen graag van inwoners horen hoe zij tegen de veiligheid in hun eigen omgeving aankijken. Zo kunnen we samen de wijk Noord nog veiliger maken. We deden dit al eerder in andere wijken. Inwoners noemden onderwerpen die ze belangrijk vinden en dachten mee over een geschikte aanpak. Ik hoop dat ook in Noord veel inwoners mee gaan doen.”

Onderzoek en bijeenkomst

We nodigen inwoners uit om een korte vragenlijst in te vullen. Deze staat op www.s-hertogenbosch.nl/veiligheidsplan.

Als de resultaten bekend zijn, komt er een bijeenkomst over wat er speelt in de wijk. Wijkbewoners zien wat het onderzoek zegt over de veiligheid in hun buurt. Ze kunnen dit aanvullen met hun eigen beleving en ervaringen. Zo kunnen de gemeente en de politie samen met inwoners bepalen waar met voorrang aandacht naartoe moet. Denk bijvoorbeeld aan auto- of woninginbraak, geweld en jeugdoverlast. Hoe deze bijeenkomst precies plaats gaat vinden hangt af van de corona maatregelen op dat moment.

Alle wijken en dorpen

Het onderzoek start op 7 juni. Van 2019 tot 2022 werken we in alle wijken en dorpen aan een veiligheidsplan op maat.