Toegankelijkheidsprijs 2021

1 juni 2021
Moustafa Makhlouf: winnaar Toegankelijkheidsprijs 2020

Ook dit jaar reiken we in ’s-Hertogenbosch de Toegankelijkheidsprijs uit. Deze prijs gaat naar een organisatie en inwoner die zich enorm inzet voor toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Vanaf 1 juni kan iedereen een maandlang helden uit gemeente ’s-Hertogenbosch aanmelden. 

Samen zorgen dat iedereen kan meedoen

Wethouder Ufuk Kâhya (wethouder Welzijn): “We willen personen, organisaties en bedrijven stimuleren om de toegankelijkheid, bereikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid voor mensen met een beperking goed te regelen. We willen een toegankelijke gemeente zijn waar iedereen welkom is en kan meedoen, zodat alle inwoners gelijke kansen hebben en zich geaccepteerd voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun vrije tijd of waar dan ook. Als gemeente hebben we hierin een taak, maar we kunnen het niet alleen. Samen kunnen we zorgen dat iedereen onbeperkt kan meedoen. Gelukkig gebeurt er al veel. Met de Toegankelijkheidsprijs willen we de helden die zich hiervoor inzetten laten zien en waarderen.”

Aanmelden

Kent u een persoon of organisatie die zich enorm inzet voor mensen met een beperking? Meld deze dan voor de Toegankelijkheidsprijs. Dit kan van 1 juni tot 30 juni 2021 via dit digitale aanmeldformulier.

Jury en prijs

Er zijn dit jaar twee prijscategorieën voor de Toegankelijkheidsprijs: personen en organisaties. Een onafhankelijke jury kiest voor iedere categorie de genomineerden en bepaalt wie de Toegankelijkheidsprijs 2021 wint. De jury bestaat uit Ufuk Kâhya en ervarings- en/of inhoudsdeskundigen. De prijs is een wisseltrofee en een geldbedrag.

Winnaar en genomineerden 2020

Vorig jaar ging de Toegankelijkheidsprijs naar personal coach Moustafa Makhlouf uit ’s-Hertogenbosch. Moustafa traint vol enthousiasme mensen met een beperking. Met zijn inlevingsvermogen helpt hij mensen met een beperking om ook te trainen. Bekijk de YouTube video van Moustafa. Ook zijn in 2020 Kringloopwinkel Gemini in Rosmalen en BAS Uitzendbureau in ’s-Hertogenbosch genomineerd voor de prijs. Bekijk de YouTube video over deze genomineerden van 2020. 

Kijk voor meer informatie over toegankelijkheid en de Toegankelijkheidsprijs op deze pagina.