Update dienstverlening

28 juni 2021
Foto van twee handen die een paspoort vasthouden

Laatste aanpassing: 28 juni 2021, 09:15

We vragen u om, waar mogelijk, uw zaken online te regelen. U kunt veel online doen. Bijvoorbeeld:

  • Aangifte overlijden
  • Aangifte geboorte 
  • Verhuizing
  • Aangifte vermissing document
  • Afschrift burgerlijke stand
  • Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)
  • Vernieuwen rijbewijs 

We blijven daarnaast telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via (073) 615 51 55. Op donderdagavond zijn wij telefonisch bereikbaar tot 20.00 uur. 

Komt u naar ons toe? Dit kan alleen op afspraak. Houd rekening met het volgende: 

  • Kom alleen. 
  • Kom alleen als u geen klachten hebt. 
  • Kom maximaal 5 minuten voor uw afspraak naar binnen. We willen voorkomen dat het te druk wordt in de hal van het Stadskantoor. 

Het Stadskantoor is van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond tot 20.00 uur. Perron-3 is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur. Op woensdag is Perron-3 open van 08.30 tot 20.00 uur. 

Politie

Wat kunt u doen als u drie of meer mensen dichter dan 1,5 meter bij elkaar ziet? Probeert u deze personen dan eerst op een respectvolle manier zelf aan te spreken. Is er geen sprake van spoed, maar wilt u hierover toch met de politie bellen? Bel dan 0900 8844. Bij spoed altijd 112.

Weener XL, Eerste Hulp bij Geldzaken (EHBG) en Koo

Het kantoor van Weener XL is open van 9.00 uur tot 13.00 uur. Hebt u een afspraak bij Weener XL? Dan doen we dat telefonisch. Uw inkomen- of werkconsulent belt u op. In enkele gevallen is het mogelijk om de afspraak op onze locatie te hebben. Daarvoor moet u eerst contact opnemen met uw consulent. 

Inwoners kunnen weer een afspraak maken bij de consulenten van Eerste Hulp bij Geldzaken (EHBG). Een afspraak maken kan via (073) 615 51 55 of via het digitale contactformulier. De Sociaalraadslieden zijn op de reguliere tijden bereikbaar, iedere werkdag tussen 9.00 -12.00 uur via het telefoonnummer (073) 615 90 90 of via het digitale contactformulier.

De wijkpleinen zijn beperkt geopend en alleen op afspraak. Koo is telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur via een (tijdelijk) gratis telefoonnummer. U kunt ook contact leggen via WhatsApp? Alle informatie vindt u op de website www.kijkopkoo.nl. Als u het contactformulier op de website invult, neemt een medewerker zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ook mailen naar algemeen@kijkopkoo.nl.

Vervoer regiotaxi

Daar waar in Brabant geen buslijnen meer rijden, met name door het wegvallen van de buurtbussen, kunnen reizigers gebruik maken van de regiotaxi. De provincie heeft met de vijf regiotaxiregio’s in Brabant afgesproken dat reizigers in die gevallen tegen WMO-tarief kunnen reizen. Dat is ongeveer gelijk aan het OV-tarief. Kijk voor meer informatie op de website van Bravo.

Uiteraard volgt ook het regiotaxi vervoer de landelijke richtlijnen. Er geldt geen maximale bezetting meer in de voertuigen. Reizigers mogen alleen mee als ze een (niet-medisch) mondkapje dragen en geen corona gerelateerde klachten hebben. Chauffeurs dragen een medisch mondkapje en schudden geen handen, reizigers worden verzocht zo veel mogelijk zelfstandig in- en uit te stappen. Betaling van de rit middels pinpas, contactloos, of op rekening.

Begrip 

We vragen uw begrip voor deze maatregelen. Ook kan het gebeuren dat u iets langer moet wachten aan de telefoon. We nemen de maatregelen in het belang van uw en onze gezondheid.