Bezoekersloket VVV Visit Den Bosch open!

9 juli 2021
Foto van pand de Moriaan op de Markt in 's-Hertogenbosch

We zijn trots op onze prachtige en eeuwenoude binnenstad. Waar je ook komt en wie je ook bent, je wordt gastvrij ontvangen. Een fysiek bezoekersloket is daarbij een vanzelfsprekend visitekaartje. Dat vinden mensen in de Moriaan aan de Markt. Vrijdag 9 juli is de Moriaan weer open onder de naam VVV Visit Den Bosch.

Wethouder Mike van der Geld (Citymarketing): “Het oudste bakstenen huis van deze stad was en is de aangewezen plek voor het bezoekersloket van VVV Visit Den Bosch. Dat vinden we samen met Den Bosch Partners. Deze historische plek biedt een markante, vertrouwde en centrale plek voor bezoekers. Daarbij is de nieuwe inrichting en uitstraling, frisser en eigentijdser geworden.”

Waarvoor kan men er terecht?

Bij het bezoekersloket VVV Visit Den Bosch kunnen mensen terecht voor een gratis stadsplattegrond, informatie over actuele culturele activiteiten, het kopen van wandel- en fietskaarten. Verder helpen de vrijwilligers de bezoekers met informatie over onze gastvrije gemeente. Bijvoorbeeld welke plekjes een bezoek meer dan waard zijn en voor welke activiteiten zich zouden kunnen reserveren.

Coördinator /vrijwilligers

Het loket heeft beroepskracht die 20 vrijwilligers aanstuurt. De vrijwilligers waren al werkzaam voor de VVV-NOB en zetten hun dienstverlening voort in het nieuwe concept bezoekersloket. Dat gebeurt voorlopig onder aansturing van de gemeente. In 2023 is dat onder regie van Den Bosch Partners. Ook biedt De Moriaan fysiek ruimte voor de samenwerking met De Blauwe Engelen. Vrijwilligers van deze stichting starten en eindigen hun werkdag vanaf De Moriaan.

VVV Licentie

Omdat wij de kennis, het netwerk, de organisatie en onafhankelijke informatieverstrekking aan bezoekers waarborgen, heeft het bezoekersloket een VVV-licentie. Bezoekers associëren het VVV met een betrouwbaar, kwalitatief en centraal aanspreekpunt en vraagbaak van de gemeente. Precies wat wij en stakeholders met het bezoekersloket voor ogen hebben.

Openingstijden

De openingstijden van het bezoekersloket zijn als volgt:

  • 1 april tot en met 31 oktober: zondag van 11.00 – 15.00 uur, maandag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur
  • 1 november tot en met 31 maart: zondag en maandag van 11.00 – 15.00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur