Lucasprijs voor Jerrold Saija

8 juli 2021
Foto van kunstobject door Jerrold Saija

Jerrold Saija is de winnaar van de Lucasprijs 2021. Wij reiken deze prijs jaarlijks uit aan het beste werk van de Bossche afgestudeerden van kunstacademie St. Joost.

Mike van der Geld, wethouder Cultuur, vertelt waarom we deze prijs uitreiken. “Met de Lucasprijs wil de gemeente jonge kunstenaars een mooie eerste opstap in zijn of haar carrière bieden. Dat hebben we nodig in Cultuurstad van het Zuiden. Het bindt jonge kunstenaars aan onze stad en met hun werken brengen zij reuring”.

Kunstenaars die de Lucasprijs eerder wonnen, geven aan dat ze de erkenning van hun talent waarderen. Het leverde hen ook opdrachten en deelname aan exposities op. Bovendien konden ze met het bedrag instrumenten of materiaal kopen om hun kunstpraktijk te verdiepen.

Expositie

Jerrold Saija krijgt een geldbedrag van €2500. Bekijk de website van de kunstacademie om te zien hoe je zijn werk en dat van andere afstuderende kunstenaars en vormgevers kunt bewonderen.

Jheronimus Atelierprijs

We reikten een week geleden al de Jheronimus Atelierprijs uit aan Isamo Thissen. Deze prijs gaat jaarlijks naar de meest ondernemende student van de kunstacademie. Door een werkruimte in de Willem2 beschikbaar te stellen en extra begeleiding te bieden kan ze haar beroepspraktijk verder ontwikkelen.