Wijken, buurten en dorpen in beeld

1 juli 2021
Afbeelding en tekst over de wijk en buurtmonitor

De Wijk- en buurtmonitor 2020 is verschenen. Hierin staat hoe het gaat met wijken, dorpen en buurten in ’s-Hertogenbosch. En hoe zij zich ontwikkelen. Elke twee jaar maakt de gemeente de Wijk- en buurtmonitor. Deze is nu voor het eerst op een interactieve manier te bekijken. Er staan zowel objectieve gegevens in (zoals cijfers van de politie) als meer subjectieve gegevens (zoals de beleving van inwoners).

De volgende thema’s komen aan bod: werk & leren, welzijn, samenleven, leefomgeving en veiligheid. De komende tijd bespreken we per wijk. We voeren die gesprekken met wijk- en bestuursraden, vrijwilligers en werkers in de wijk.

Kompas

Wethouder Ufuk Kâhya: “Deze monitor is een kompas dat ons helpt om te kijken waar een wijk, buurt of dorp staat. De monitor geeft inzicht in de vorderingen die zij hebben bereikt, en waar we samen nog de schouders onder kunnen zetten. De Wijk- en buurtmonitor is niet alleen een handige informatiebron voor de gemeente. Ook voor bewonersraden, vrijwilligers en mensen die werken in een bepaalde buurt. Zo zorgen we samen voor sociale en gezonde leefomgeving.“

De Wijk en buurtmonitor 2020 is online te bekijken. Ga voor meer informatie en uitleg naar de pagina Wijk- en Buurtmonitor.

Let op: op dit moment is het alleen mogelijk de monitor via een desktopcomputer te bekijken.