Fietsparkeren op fietsvlonders

9 september 2021
Straat met een fietsvlonder en gestalde fietsen

Een tijd geleden zijn we op drie plekken gestart met het aanbrengen van tijdelijke fietsvlonders. Een fietsvlonder betekent extra fietsparkeerplekken voor inwoners die hun fiets niet binnen of op eigen terrein kunnen stallen. De ervaringen zijn positief, daarom gaan we hier verder mee. De drie eerdere plekken zijn inmiddels definitief ingericht als fietsparkeerplek. De fietsvlonders verplaatsten we naar drie nieuwe plekken. Deze plaatsen zijn aangedragen door buurtbewoners.

Wethouder Kâhya: “We zien de fiets als een volwaardig en schoon vervoersmiddel in de stad. Belangrijk om ook te zorgen voor goede fietsparkeervoorzieningen. Zo wordt het voor bewoners aantrekkelijker om gebruik te maken van de fiets. Goed om te zien dat onze aanpak met fietsvlonders gewaardeerd wordt en verder wordt uitgebreid. Zo zorgen we er samen voor dat het prettig wonen is en blijft in ’s-Hertogenbosch”. 

Nieuwe plekken voor fietsvlonders

Deze week zijn fietsvlonders geplaatst in de Postelstraat, Maaslandstraat en de Oude Engelenseweg. De stoep blijft zo voor iedereen toegankelijk en je kunt toch je fiets in de buurt parkeren. Ook hier geldt dat we de fietsenstalling definitief maken als bewoners en gemeente ’s-Hertogenbosch tevreden zijn over het gebruik. Dit betekent dat de fietsvlonders na een tijdelijke periode op zoek gaan naar een nieuwe bestemming. 

Aanvraag indienen

Is er in uw straat ook behoefte aan een extra fietsenstalling? Zorg dan dat u een verzoek indient via dit digitale formulier voor een ‘fietsvlonder’ maatregel. Er zijn een aantal spelregels bij het indienen van een aanvraag. Je kunt een aanvraag indienen als:

  • Er drie huizen naast elkaar behoefte hebben aan een fietsvlonder;
  • Er geen mogelijkheid is om de fiets op eigen terrein te stallen;
  • Er te veel fietsen op het trottoir staan waardoor de doorgang belemmerd wordt voor voetgangers;
  • Er is voldoende ruimte op een autoparkeerplaats voor een fietsvlonder;
  • Er is een mogelijkheid om de fietsvlonder te plaatsen direct voor uw huis;
  • We offeren geen groen op voor een fietsvlonder.