Nationale Sportweek 2021

17 september 2021
Foto van senioren heren op de tennisbaan

Dat sport je fitter maakt weten we allemaal. Maar het geeft je ook meer zelfvertrouwen. Het maakt je socialer. Sport verbroedert. Het creëert nieuwe vriendschappen. Op het veld, maar ook ernaast. Sport haalt het beste in mensen naar boven. Het leert je grenzen stellen en er overheen te gaan. Door sport zit je lekkerder in je vel. Het maakt je gelukkiger. Kortom: sport doet iets met je!

Van 17 tot en met 26 september 2021 is de Nationale Sportweek. Het thema van dit jaar is net als vorig jaar 'Sport doet iets met je'. In onze gemeente hebben we dit thema iets uitgebreid:

Sport doet iets met je. Deel dat ook met een ander!

Wij richten ons op drie specifieke onderwerpen:

  1. Voel je thuis in de sport!
  2. Sport kan overal!
  3. Samen sporten is leuker!

Voel je thuis in de sport!

We willen graag dat inwoners, van jong tot oud, zich thuis voelen in de gemeenschap van ’s-Hertogenbosch. En zich dus ook thuis voelen bij de verenigingen en sportaanbieders die onze gemeente rijk is. Toch vindt er nog steeds uitsluiting plaats. Bewust, maar ook onbewust. Zichtbaar, maar ook onzichtbaar.

Voel jij je welkom? Voelen mensen om jou heen zich welkom? Inclusie en diversiteit zijn begrippen die in onze huidige maatschappij heel relevant zijn. Ook tijdens de Nationale Sportweek besteden we hier aandacht aan.

Sport kan overal!

Sporten en bewegen in de openbare ruimte is niet meer weg te denken. Op steeds meer plekken worden 'urban sports' beoefend. Ook in onze gemeente zijn er toffe plekken om te sporten in de buitenlucht. Denk aan de Urban Dance Floors, de Sportautomaat, de SportContrainer, het skatepark aan de Oosterplas

Ook verenigingssporten zijn omgetoverd tot urban sports. Onder andere basketbal, hockey en rugby kennen urban varianten. Deze disciplines zijn eenvoudiger en worden gespeeld in de openbare ruimte, buiten de club. Hiermee zijn de sporten toegankelijk voor iedereen.

Samen sporten is leuker!

De gemeente 's-Hertogenbosch telt meer dan 350 sport- en recreatieverenigingen. Hiermee is er voor ieder wat wils. Verenigingen spelen een dankbare rol bij het tegengaan van eenzaamheid. De vereniging is een plek van ontmoeting, van een praatje en van met elkaar bezig zijn.

Tijdens de Sportweek zijn er activiteiten waarbij ontmoeting en gezelligheid centraal staat.

Sport is voor iedereen en kan altijd en overal! Deel het met een ander, en voel wat sport met jou doet!

Ga naar de website van 'S-PORT voor het hele programma.