We maken samen een mooie dag van 11-11!

22 september 2021
Oeteldonkse vaandel met rood, wit en geel

Over 7 weken is het d’n Elfde van d’n Elfde. En dat kan gevierd worden. Niet alleen thuis zoals afgelopen jaar, maar ook in de binnenstad. Dat is de uitkomst van de overleggen tussen horeca en gemeente.

Samen zijn we tot een mooie, en andere invulling van deze voor Oeteldonkers bijzondere dag gekomen. Dat kunnen we op een veilige en verantwoorde manier mogelijk maken. Waarbij we de landelijke geldende coronamaatregelen die dan gelden, natuurlijk volgen.

Alle horeca in de binnenstad wil meedoen aan 11-11. Ook is het op verschillende plekken mogelijk deze dag buiten te vieren. De precieze invulling over het hoe en wat, dat werken we nu uit. Wanneer dat duidelijk is, communiceren we dat samen met de horeca. Maar dat er een feestje kan, weten we al wel.

Burgemeester Mikkers: “Oeteldonk zit in ons hart. Dit is weer een begin dat we ooit allemaal samen komen. We willen zo veel mogelijk mensen van 11-11 laten genieten. Maar, onze gastvrije stad kan die dag niet iedereen ontvangen. Daarom zal er gewerkt worden met kaartverkoop voor de horeca en plekken buiten”.

Geen ceremoniële opening

De Oeteldonksche Club heeft afgelopen week een besluit genomen over de officiële ceremoniële opening. Zij geeft aan dat het voor hen als vrijwilligersorganisatie onverteerbaar is om niet alle Oeteldonkers te kunnen ontvangen. Carnaval is een feest van gelijkheid en voor iedereen. Ook willen ze hun vrijwilligers beschermen in het moeten werken met onzekerheid en scenario’s.