Samen maken we de Binnenstad, Muntel, Vliert en Orthenpoort veiliger

15 oktober 2021
Luchtfoto van de binnenstad vanaf de Watertoren

Verbeteren van de veiligheid en de veiligheidsgevoelens van inwoners. Voor iedereen een groot goed om prettig te wonen. Dit vraagt om maatwerk per wijk. We gaan hiermee aan de slag met inwoners en organisaties in de wijken Binnenstad, Muntel, Vliert en Orthenpoort. We deden dit al eerder in alle andere wijken en dorpen.

Burgemeester Jack Mikkers: “We willen graag van inwoners horen hoe zij tegen de veiligheid in hun eigen omgeving aankijken. Onze kennis op het gebied van veiligheid combineren we met de ervaringen van inwoners. Dat is belangrijk, want samen werken we aan een veilige en prettige omgeving.”

Onderzoek en bijeenkomst

We nodigen inwoners uit om een korte vragenlijst in te vullen. Deze staat op de pagina Veiligheidsplan.

Wanneer de resultaten bekend zijn, komen er bijeenkomsten over wat er speelt in elke buurt. Inwoners zien wat het onderzoek zegt over de veiligheid in hun wijk. Ze kunnen dit aanvullen met hun eigen beleving en ervaringen. Zo kunnen de gemeente en de politie samen met inwoners bepalen waar met voorrang aandacht naartoe moet. Denk bijvoorbeeld aan auto- of woninginbraak, geweld en jeugdoverlast.

Alle wijken en dorpen

Het onderzoek start op 15 oktober 2021. Van 2019 tot 2022 werken we in alle wijken en dorpen aan een veiligheidsplan op maat.