Tegels eruit, groen erin: Ruim 30.000 tegels gewipt!

8 oktober 2021
Wethouder Van de Geld geknield bij een paar plantjes die zijn geplant naast een gevel

De eindstand van het NK Tegelwippen is bekend. ’s-Hertogenbosch is op de 22e plek geëindigd (van de 81 gemeenten). Maar liefst 30.641 tegels zijn vanaf maart tot en met september door inwoners gewipt. De tegels hebben ze vervangen voor planten, bloemen en struiken.

Wethouder Mike van der Geld (Energie en Klimaat): “Een mooi groen resultaat. Ons doel was 10.000 tegels te wippen. Dat hebben onze inwoners ruimschoots overtroffen. Zo maken we onze gemeente steeds groener. Mooi om te zien, en goed tegen de klimaatverandering. Dank aan de inzet van alle deelnemers die mee hebben gedaan aan het NK Tegelwippen!”

Groen ‘s-Hertogenbosch

We willen ’s-Hertogenbosch graag groener maken. Waarom? Planten, bomen en struiken zijn prettig om in te leven voor mens en dier. Maar groen helpt ook gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Regenwater kan zonder tegels meer in de grond zakken en worden vastgehouden. Ook zorgt groen voor meer koelte in hete zomers. Alle reden dus om tegels te wippen!

NK Tegelwippen

Tijdens het NK zijn er in het hele land tegels vervangen door groen om zo wateroverlast te voorkomen. Maar ook om koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten.

Het NK Tegelwippen was een landelijke wedstrijd tussen 81 gemeenten wie de meeste tegels door groen kon vervangen. Ludiek, met een serieuze en nodige ondertoon. Gemeenten konden elkaar uitdagen. ’s-Hertogenbosch ging de derby aan met de gemeente Oss, en die hebben we gewonnen!