Werkzaamheden Oranjeboulevard van start!

15 oktober 2021
Illustratie nieuwe indeling weg

De komende jaren richten we de weg rondom de binnenstad opnieuw in. De komende maanden werken we daarbij aan de volgende fase van de Oranjeboulevard. Die tussen de Koningsweg en de Lekkerbeetjesstraat. We starten in oktober met werk aan beide parallelwegen. De Alphons Diepenbrockstraat en de Guldenvliesstraat sluiten we dan direct aan op de Koningsweg. In het eerste kwartaal van volgend jaar is de Koningsweg ongeveer 8 weken dicht en richten we de hoofdrijbaan opnieuw in. We planten daarbij ook extra bomen.

Wethouder Ufuk Kâhya: “We willen dat de weg rondom de binnenstad weer onderdeel wordt van de binnenstad. Met meer groen en minder auto’s. Met aandacht voor leefbaarheid én veiligheid. Dat betekent ruimte voor bestemmingsverkeer, voor groen en bomen, en voor fietsers en voetgangers. Daar dragen deze werkzaamheden aan bij. Ik heb er vertrouwen in dat we komend voorjaar weer een stukje van deze nieuwe ring hebben gerealiseerd.”

Op de Binnenstadsring mag het verkeer straks maximaal 30 km/u. Het karakter verandert van een oude snelweg, naar een autoluwe groene ring waarin de leefbaarheid voor de bewoners sterk verbetert. En bestaat uit de Kanaalboulevard, de Oranjeboulevard en de Vestingboulevard.

Meer informatie: www.denbosch.nl/binnenstadsring.