Dag van de Mantelzorg: Zorg voor een ander, zorg voor elkaar

10 november 2021
Foto van ansichtkaarten naast elkaar van de Dag van de Mantelzorg

Woensdag 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg. We gebruiken deze dag om onze waardering voor alle mantelzorgers, van jong tot oud, extra uit te spreken. Vanaf vrijdag 12 november zijn daarom op verschillende plekken in ’s-Hertogenbosch gratis kaarten op te halen om iemand die voor jou zorgt, te bedanken.

Als mantelzorger zorg je voor iemand. Of je helpt langere tijd iemand in je omgeving, bijvoorbeeld een familielid, kennis of vriend. Mantelzorg is fijn voor degene die het ontvangt, maar geeft vaak ook voldoening bij degene die het geeft. In de gemeente ’s-Hertogenbosch zorgt twintig procent van de inwoners meer dan acht uur per week en langer dan drie maanden voor iemand in hun omgeving.

Onzichtbare inzet die waardering verdient

Op de Dag van de Mantelzorg zetten we samen met Mantelzorg Farent mantelzorgers in het zonnetje. We bedanken ze voor de zorg die zij geven aan hun partner, kind, ouder(s), broer, zus of iemand anders uit hun netwerk. Mantelzorgers die zich hebben aangemeld bij Mantelzorg Farent kunnen op 12 en 13 november een presentje ophalen.

Wethouder Ufuk Kâhya: “In onze gemeente zijn er veel mensen die langere tijd iemand in hun omgeving helpen. Hun inzet is onmisbaar, maar vraagt ook iets van hen. Daarom ondersteunen wij mantelzorgers zoveel mogelijk. Vandaag bedanken we alle mantelzorgers voor de belangrijke rol die zij vervullen.”

Gratis bedankkaarten: Zorg voor een ander, zorg voor elkaar

Heb jij een behulpzame, vriendelijke en onmisbare mantelzorger en wilt je hem of haar bedanken? Op verschillende plekken kun je vanaf 13 november zes verschillende ansichtkaarten ophalen.

Ook hiermee willen we graag aandacht geven aan iedereen die oog heeft voor elkaar. En hulp biedt waar dat nodig is. De kaarten zijn leuk om te sturen en fijn om te ontvangen.De kaarten zijn gratis af te halen bij wijkpleinen, buurtcentra, gezondheidscentra en bibliotheken.

Meer informatie

Ken je de pagina Mantelzorg al? Daar vind je informatie, tips en advies voor mantelzorgers. Op de website van Farent lees je nog meer informatie en tips voor mantelzorgers. Mantelzorg Farent is er ook om mantelzorgers kortdurend en praktisch te ondersteunen.