Geslaagde middag met 3000 bollen planten in Boschveld

3 november 2021
Foto dat er bollen worden geplant in Boschveld

De provincie Noord-Brabant is een project gestart in samenwerking met VELT, vereniging voor ecologisch tuinieren. Hiervoor planten we op 15 voorbeeldplekken in Brabant velden van biologisch geteelde bloembollen. Zo’n veld is er nu ook in ’s-Hertogenbosch, in de wijk Boschveld! Op woensdag 3 november hielpen verschillende mensen met het planten bij het grasveld aan de Copernicuslaan.

Wethouder van der Geld hielp aan het begin van de middag ook een handje mee (Energie en Klimaat). Samen met leerlingen van Yuverta (eerder Helicon) plant hij de bollen. Verder gaan bewoners van Boschveld, en de kids van de Tuinklup van de Boschveldtuin de bollen planten. De wethouder: “3000 biologisch geteelde bloembollen! Wat leuk om samen te doen en zo te werken aan een groener ’s-Hertogenbosch. Goed en nodig voor natuur, mooi om straks te zien.”

Bloemenzee in het voorjaar

Komend voorjaar is hier dan een fleurig en duurzaam bloemenveld in de vorm van de letters BoschvelT (met een knipoog naar VELT). Via een informatiebord worden bewoners en bezoekers geïnformeerd over dit duurzame bloemenveld en worden ze gestimuleerd zelf ook op biologische bollen over te schakelen.

Werkgroep Groen en Spelen

Het bloembollenproject in Boschveld is uitgewerkt door de werkgroep Groen en Spelen van de wijkraad Boschveld. Samen zijn ze aan het werk om van dit stuk van ‘s-Hertogenbosch een mooie en fijne leefomgeving te maken, bomen en planten die er zijn te behouden en om initiatieven te ontwikkelen om verder te vergroenen. De werkgroep nam hierin het initiatief het bloemenveld in Boschveld te plaatsen. De gemeente is hierin een belangrijke samenwerkingspartner.