Aandacht voor jong en oud

22 december 2021
Foto van twee sportcoaches van 'S-PORT die thuis beweegoefeningen doen

Ondanks de lockdown en coronabeperkingen zijn er veel vrijwilligers en professionals die deze kerstvakantie voor onder meer jongeren en ouderen activiteiten organiseren. Het college heeft veel waardering voor deze betrokkenheid: “De nieuwe lockdown is een harde boodschap. Nog eens extra omdat de feestdagen voor de deur staan. Traditiegetrouw een periode van samenzijn. We zijn blij dat er dankzij de inzet van veel mensen toch nog activiteiten mogelijk zijn in de komende periode, voor zowel jong als oud. Zo kunnen we aandacht voor elkaar blijven houden.”

Bewegen

De sportclubs kunnen de komende kerstvakantie zelf bepalen of ze activiteiten organiseren die voldoen aan de coronamaatregelen. Voor de oudere inwoners is er een speciale BeweegMee!-poster in kerstsfeer. Deze staat in de Bossche Omroep van woensdag 22 december. Ook zijn online beweegfilmpjes voor ouderen beschikbaar. Deze filmpjes kunnen ondersteunen bij het dagelijks bewegen: onder Fit073 - 'S-PORT voor 60-plussers en Fit073 - 'S-PORT voor 50-plussers.

Jongeren

In diverse wijken heeft Farent een aantrekkelijk aanbod voor kinderen. Ook zijn alle jongerencentra open. Jongerenwerk van PowerUp073 en Hambaken Connect heeft een gevarieerd aanbod voor 12- tot 23-jarigen. Zie de agenda op de website van PowerUp073.

De buurt- en wijkcentra blijven open voor de geplande dagopvang en opvang van kwetsbare en eenzame inwoners. Huisbezoeken aan 80-plussers gaan door. Dit geldt ook voor het project Thuis  Actief Samen (TAS). Dit is gericht op het voorkomen van eenzaamheid onder ouderen. Voor een volledig overzicht, zie de website van Farent. Daarnaast zijn de Brede Bossche Scholen open in de vakantieperiode op aanvraag.

Horeca en winkels

De horeca en winkels zijn gesloten tot en met 14 januari. Alleen afhalen, bezorgen en retourneren is mogelijk. Het uitgangspunt is dat de klant op een verantwoorde en veilige wijze zijn bestelling afhaalt bij de deur, of in het voorportaal van de winkel. Ondernemers krijgen de periode rond de feestdagen in de binnenstad meer ruimte in het gebied met selectieve toegang. Zo is er tussen 11.00 en 20.00 uur meer ruimte voor het bezorgen en afhalen van maaltijden en producten. Ook is de verkoop van take-away producten vanaf terrassen tijdelijk mogelijk.

Tot slot attentie voor alle inwoners en/of ondernemers die (hulp)vragen hebben over geldzaken. Zij kunnen terecht bij EHBG: Eerste Hulp Bij Geldzaken. Bekijk hiervoor de pagina Schulden.