Een grillige tijd met veel vragen, maar samen kunnen we dit aan

2 december 2021
Luchtfoto van de Spoorzone door Marcel Willems

Na een optimistische zomer is de coronacrisis terug en hebben we weer te maken met beperkende maatregelen. We zien de ziekenhuisbezetting weer toenemen en merken in gesprekken dat mensen niet meer weten waar ze aan toe zijn. Deze crisis kunnen we alleen samen aan. Door naar elkaar te luisteren, oog te hebben voor elkaar en ons te houden aan de coronamaatregelen.

Het college: “U heeft vast ook veel zorgen en vragen over corona en wat de pandemie doet met onze samenleving. Hoe we samen het best om kunnen gaan met deze grilligheid van het verloop en de onzekerheid die het ons brengt. De grote vraag die velen van ons hebben is wanneer en hoe we uit deze pandemie komen. Dat gebrek aan een duidelijk perspectief is lastig. Toch hebben wij het beeld dat we dit samen aan kunnen, hoewel het absoluut een beproeving is.” 

Kies je moment en plan je bezoek aan de binnenstad 

De decembermaand is normaal gesproken een drukke maand in de binnenstad. Inkopen doen kan op een verantwoorde manier. Maar pak uw moment. Plan de kerstinkopen ruim voor de feestdagen. Het liefst op doordeweekse dagen. Ga goed voorbereid op pad en kijk vlak voor je bezoek aan de binnenstad even op de druktemeter of het verstandig is om naar de stad te komen. Op deze manier kan iedereen veilig inkopen doen. 

Met extra maatregelen zorgen we voor meer ruimte. Borden in de stad herinneren bezoekers en inwoners aan de anderhalve meter regel. En in de weekenden sluiten we met het Selectief Toegang Systeem (STS) delen van de binnenstad voor gemotoriseerd verkeer. Deze maatregel heeft eerder een positieve bijdrage geleverd aan ruimte voor winkelend publiek. Daarom zetten we deze opnieuw in tot en met 9 januari. De afsluiting is ieder weekend van kracht tussen 11.00 en 17.00 uur. 

Jongeren

Nu veel plekken waar we graag samenkomen vanaf 17.00 uur sluiten, lukt het toch om voor de jongeren die dit nodig hebben, ontmoetingsplekken te bieden. Binnen de coronamaatregelen van het Rijk, is het mogelijk om jongerencentra, buurt-, wijk- en dorpscentra en Brede Bossche Scholen open te houden voor begeleide activiteiten zoals huiswerkbegeleiding. Zo creëren we een moment van ontmoeting en zorgen we dat de ontwikkeling van deze jongeren niet stilstaat. De basisregels om coronaverspreiding tegen te gaan, blijven daarbij gewoon van kracht.