Rotonde Postweg weer open voor alle verkeer

17 december 2021

Vanaf vandaag zijn beide fietsbruggen en de autowegen bij de Postweg open voor alle verkeer. In de nieuwe situatie is het gemotoriseerd verkeer gescheiden van het fietsverkeer op de rotonde. Door deze twee verkeersstromen te scheiden, verbetert de fietsveiligheid. Ook is de rotonde aangepast naar een turborotonde voor een snellere en veiligere doorstroming van het autoverkeer. In de directe omgeving van de fietsbruggen en de rotonde is meer groen gekomen.

Verbeterde verkeersveiligheid

De afgelopen maanden is hard gewerkt om de situatie bij de Postweg een stuk veiliger te maken. Wethouder Ufuk Kâhya: ‘’Ik ben trots op het eindresultaat. Samen hebben we ervoor gezorgd dat je op een prettige en veilige manier van en naar Vught en ’s-Hertogenbosch kunt fietsen. Ook hebben we meteen meer groen in de omgeving kunnen toevoegen.’’

Bereikbaarheid

De gemeente Vught, gemeente ’s-Hertogenbosch en de Provincie Noord-Brabant investeerden in totaal € 4.800.000,- (exclusief voorbereiding) in het project. Samen zorgden ze er voor dat niet alleen de verkeerssituatie veiliger is geworden. De bereikbaarheid is door de rotonde ook sterk verbeterd. Waardoor het autoverkeer in de spits beter kan doorrijden richting bijvoorbeeld de Randweg, N65 en de A2.

Fietsbruggen

Bruggenbouwer Mercon maakte beide fietsbruggen in de fabriek in Gorinchem. De totale lengte van de fietsbrug over de Heunweg is 65 meter. Deze bestaat uit drie delen. Twee daarvan zijn 25 meter en één deel is 15 meter. Het totale gewicht van deze brug is 102 ton. De andere fietsbrug, die eerder dit jaar al werd geplaatst was 43 meter lang en 5.20 meter breed. Deze bestaat uit één deel en heeft een gewicht van 56,6 ton. Aannemer KWS legde de rotonde aan en zorgde dat de fietsbruggen op de juiste plek kwamen te liggen.

Meer informatie

Meer informatie? Ga naar de projectpagina op de website van Den Bosch

Of bekijk de video op YouTube.