Kleinschalige stadscamping voor Sluiswachterskade

24 februari 2022
Foto van het sluiswachtershuisje met water ervoor

Inschrijversduo Wouter de Mol en Derek van Tilburg kwam met de beste inschrijving in de marktuitvraag voor de Sluiswachterskade. De inschrijvers willen er een kleinschalige stadscamping met pluk- en moestuin en een ontmoetingsplek (theetuin/stadsstrand) met daghoreca van maken. Het initiatief moet bijdragen aan de ambities van het Zuid-Willemspark: een aantrekkelijke en levendige plek aan het water, waar reuring kan ontstaan en die meerwaarde biedt voor de buurt.

Wethouder Mike van der Geld: “In het najaar ontvingen we meer dan 40 belangstellenden tijdens twee kijkdagen. Vervolgens dienden maar liefst 8 initiatiefnemers een voorstel in. Dat is echt een mooi aantal! Zeker, omdat een inschrijving flink wat werk vraagt van de indieners ervan. Voor de beoordelingscommissie viel er daardoor wel echt iets te kiezen. Ik kijk dan ook vol verwachting uit naar de opening van deze nieuwe plek voor het Zuid-Willemspark, voor de buurt én voor 's-Hertogenbosch.”

Contact met de omgeving

Wouter de Mol en Derek van Tilburg geven in hun inschrijving nadrukkelijk aan dat zij in een vroeg stadium de samenwerking met de buurt willen opzoeken. Deze input gebruiken ze voor het verder invullen van hun plan. De locatie wordt straks vrij toegankelijk en heeft alles in zich om een fijne plek te worden voor de bewoners in de buurt, en voor wandelaars en fietsers om neer te strijken en elkaar te ontmoeten.

Derek van Tilburg: “We zijn enorm enthousiast en blij verrast over dat we aan de slag mogen voor deze plek. Met de inschrijving zijn we er vol voor gegaan. We kijken er echt naar uit om hier iets moois te maken voor iedereen die in de buurt woont, wil komen kamperen, samen een kop koffie wil drinken of er gewoon van de zon wil genieten.”

Verder traject

De gemeente neemt nu een voorlopig gunningsbesluit. De andere inschrijvers kunnen nog bezwaar maken. Daarna kunnen de initiatiefnemers echt aan de slag. Alle kampeerders, buurtbewoners, zonaanbidders en terrasgangers moeten nog wel even geduld hebben. Er moet namelijk nog een procedure doorlopen worden om het bestemmingsplan aan te passen.