19 maart Landelijke Opschoondag

11 maart 2022
Foto van twee kindjes die afval opruimen tijdens Landelijke Opschoondag

Op zaterdag 19 maart is de Landelijke Opschoondag. Een mooie gelegenheid om samen met buren, vrienden of collega's aan de slag te gaan voor een schone buurt.

Kom ook in actie

Meld uw deelname aan op de website van Nederland Schoon. Op deze website vindt u alle schoonmaakacties op een handige kaart. U kunt aansluiten bij een bestaande schoonmaakactie of uw eigen schoonmaakactie organiseren. Het afval kan gewoon in uw grijze restafvalcontainer.

Gratis handschoenen en vuilniszakken

Bij 5 of meer deelnemers kunt u op de website van Nederland Schoon een gratis opschoonpakket aanvragen (u betaalt wel verzendkosten). Hierin zitten handschoenen en vuilniszakken.

Wilt u liever een afvalknijper en veiligheidshesje van ons lenen? Dat kan ook. Geef vóór donderdag 17 maart via dit digitale contactformulier aan ons door voor hoeveel volwassenen en/of kinderen u materiaal nodig heeft. U kunt deze spullen en een aantal vuilniszakken op zaterdag 19 maart tussen 09.00 - 11.30 uur afhalen op onze gemeentewerf de Maashoeve (adres: Belgeren 10 in ‘s-Hertogenbosch). Op woensdag 23 maart tussen 09.00 - 16.00 uur moet u deze materialen weer inleveren op de Maashoeve. De gebruikte vuilniszakken stopt u in uw grijze restafvalcontainer.

Wilt u vaker een schoonmaakronde lopen?

Meld u dan aan als wijkheld. Wijkhelden houden samen hun buurt schoon. Ze lopen regelmatig een schoonmaakronde door de buurt en ruimen dan het zwerfafval op. Iedereen kan aan de slag als wijkheld! Kinderen van groep 3 t/m groep 8 verdienen er een zakcentje mee, volwassenen doen het vrijwillig. U krijgt van ons een veiligheidshesje, afvalknijper en vuilniszakken. Meer informatie staat op de pagina Wijkhelden.