Energietoeslag lage inkomens

10 maart 2022
Foto van een radiator

Dit nieuwsbericht is verouderd, lees verder op de pagina Energietoeslag voor de meeste actuele informatie.

Update 29-03-2022:

Op 11 maart maakte de regering bekend dat de energietoeslag omhoog gaat van 200 euro naar ongeveer 800 euro. Zodra meer bekend is over het uitbetalen en aanvragen van de energietoeslag leest u dit op onze gemeentelijke website.

10-03-2022:

Het kabinet heeft aangekondigd om een eenmalige energietoeslag van 200 euro uit te keren aan huishoudens met een laag inkomen. Met dit extra geld kunnen zij een deel van de energiekosten betalen. Helaas is het nog steeds niet bekend wanneer de energietoeslag beschikbaar komt en voor wie.

De gemeente ’s-Hertogenbosch wil voorkomen dat huishoudens verder in de knel komen. En betaalt daarom nu alvast de energietoeslag van 200 euro uit aan huishoudens die op 1 januari 2022 een bijstandsuitkering via de Participatiewet hadden. Het gaat om een groep van ongeveer 3500 huishoudens die we hiermee eerder kunnen helpen.

Bijstandsuitkering via de Participatiewet?

Hebt u energielasten? En had u op 1 januari 2022 een bijstandsuitkering via de Participatiewet? Dan hoeft u niks te doen. U krijgt half maart de energietoeslag van 200 euro automatisch op uw rekening.

Huishoudens met energielasten en een bijstandsuitkering via de Participatiewet vallen sowieso onder de voorwaarden en deze gegevens zijn bij ons bekend. Daarom krijgen deze mensen de vergoeding alvast uitgekeerd.

Laag inkomen? Maar geen bijstandsuitkering via de Participatiewet?

Nog veel meer huishoudens met een laag inkomen, hebben recht op de energietoeslag. Het kabinet werkt op dit moment aan de voorwaarden voor de energietoeslag. Huishoudens die de energietoeslag nu niet hebben ontvangen, kunnen een aanvraag indienen zodra de voorwaarden bekend zijn.

Als we precies weten welke huishoudens recht hebben op deze eenmalige toeslag, vindt u deze informatie op onze website. U leest dan welke voorwaarden er zijn om de energietoeslag te krijgen. Ook leest u hoe u de toeslag kunt aanvragen.

Hulp bij geldzaken

Hebt u vragen over uw geldzaken? Bijvoorbeeld omdat u de energierekening niet meer kunt betalen? Samen kijken we naar oplossingen. Neem contact op met Eerste Hulp bij Geldzaken (EHBG) via de pagina Schulden of via het telefoonnummer (073) 615 51 55. EHBG is er voor alle inwoners van ’s-Hertogenbosch met vragen over en problemen met geld.