Inspirerende eerste editie Bossche Meidentop

8 maart 2022
Foto van meisjes en vrouwen in de Raadzaal

29 meiden uit groep 7 en 8 van de basisschool kwamen vandaag, op Internationale Vrouwendag, samen tijdens de eerste Meidentop. Ze gingen in gesprek met drie vrouwen met een topfunctie in ’s-Hertogenbosch. Ze spraken met elkaar over ambities en dromen, en dat er veel meer mogelijk is dan je vooraf misschien denkt. Na afloop van de bijeenkomst kregen ze het boek ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes – 100 bijzondere Nederlandse vrouwen’ mee als herinnering en extra inspiratiebron.

Aylin is een van de meiden. Haar droom? “Later wil ik politieagent worden”, vertelt ze nog voor de Meidentop begint. “Daarom ben ik hier, want het hoofd van de politie is er ook. Dan kan ik haar straks allemaal vragen stellen.” Later op de ochtend ontmoet ze Linda van Winsen, hoofd Politie Den Bosch. Zij is een van de drie vrouwen met een topfunctie die erbij is. Linda laat alvast één van de dromen van Aylin uitkomen. “Ik mag een keer langskomen bij de politie. Dan kan ik alvast even kijken hoe het daar is”, vertelt Aylin blij.

Geloof in jezelf

Erleyne Brookman (Managing Director bij Pink Roccade) en Marleen Damen (sectordirecteur Maatschappelijk Ontwikkeling bij de gemeente ’s-Hertogenbosch) zijn de andere twee vrouwen die hun verhaal vertelden. Drie verschillende verhalen van drie verschillende vrouwen. Maar alle drie met dezelfde boodschap voor de meiden: “Laat niemand je vertellen dat je iets niet kan. Geloof in jouw eigen talenten en doe wat jij leuk vindt om te doen. Want als jij denkt dat het kan, dan kan het ook.” Mooie, inspirerende woorden voor de aanwezige banketbakker, violiste, modeontwerper, beroepsmilitair, moeder, dolfijntrainer, juf, voetbalster en eerste vrouwelijke minister-president in spé.

Dromen najagen

De Meidentop is een initiatief van wethouder Ufuk Kâhya van Talentonwikkeling. “Het is belangrijk dat alle kinderen, jongens én meiden, de kans krijgen om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen, om dromen na te jagen. Inspiratie is daarbij erg belangrijk. Dat wilden we met de Meidentop op Internationale vrouwendag bereiken: jonge meiden inspireren met de verhalen van topvrouwen. Volgens mij zijn we daar zeker in geslaagd en wat mij betreft organiseren we de top volgend jaar weer!”