Koo-wijkplein De Kiek weer open na verbouwing

15 maart 2022
Pictogram van opening De Kiek

Vanaf dinsdag 15 maart kunnen inwoners voor informatie en advies weer terecht bij Koo-wijkplein De Kiek. Het wijkplein aan de Dageraadsweg werd sinds begin januari verbouwd. De Kiek is opgeknapt, zodat het weer helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd.

Vrijwilligers in het zonnetje

Wethouder Ufuk Kâhya opende maandagmiddag 14 maart de vernieuwde Kiek. Dat deed hij in aanwezigheid van onder andere buurtbewoners en vrijwilligers van het wijkplein. Hij zette de vrijwilligers daarbij in het welverdiende zonnetje. Wethouder Kâhya: “Deze, en de vrijwilligers van de andere wijkpleinen, staan belangeloos klaar voor onze inwoners. Ze helpen bijvoorbeeld bij het invullen van formulieren en hebben samen met de inwoner contact met instanties. Wij kunnen niet zonder de hartverwarmende inzet van al die mensen.”

Vrijwilliger van het eerste uur

Een van die vrijwilligers is Joke. Zij is al 21 jaar vrijwilliger bij De Kiek. Joke vertelt: “Mijn man was hier al vrijwilliger. Ik ben een keer mee gegaan en toen ben ik altijd gebleven. Het is fijn om hier gastvrouw te kunnen zijn en met alle mensen die binnenkomen een praatje te kunnen maken.”

Kom kijken naar de vernieuwde Kiek

Inwoners die een kijkje willen nemen bij het vernieuwde wijkplein, kunnen langskomen tijdens de inloopmiddag. Deze is op dinsdag 5 april van 13.00 tot 16.00 uur. Medewerkers en vrijwilligers van het wijkplein laten dan graag zien hoe De Kiek eruitziet en vertellen waarmee zij inwoners helpen.

Over Koo

Inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch kunnen terecht bij Koo met vragen en problemen in het persoonlijke leven. Koo geeft informatie en advies over: zorg en hulp, jeugd en gezin, opleiding en werk, geld en administratie, wonen en vervoer, en meedoen en meehelpen. Als het nodig is, verwijzen ze door naar de gemeente, het buurtteam of een andere organisatie die ondersteuning geeft. Inwoners kunnen Koo bereiken op een manier die zij zelf prettig vinden. Dat kan telefonisch, via de website van Koo of door langs te gaan bij een van de negen wijkpleinen. Bekijk de wijkpleinen op de website van Koo. Koo is een samenwerkingsverband tussen Farent, MEE, GGD en de gemeente ’s-Hertogenbosch.