Overzicht vervoersmogelijkheden beschikbaar

3 maart 2022
Afbeelding van de KOO folder over vervoersmogelijkheden

Iedereen moet gebruik kunnen maken van betaalbaar vervoer in onze gemeente. Dat is een van de acties uit het actieplan Duurzame Mobiliteit. De afgelopen periode hebben we gewerkt aan een overzicht met alle beschikbare mogelijkheden om te reizen. Dat was er nog niet en er bleek wel behoefte aan te zijn. De flyer is te vinden bij de Koo-wijkpleinen. Het overzicht wordt binnenkort verder verspreid via huisartsen, wijkcentra en scholen. Ook komt het binnenkort online beschikbaar via de website van Koo.

Wethouder Ufuk Kâhya: “Elke inwoner moet comfortabel van A naar B kunnen reizen. Dat geldt ook voor mensen met een smallere beurs of een beperking. Daarom werken we stap voor stap aan het toegankelijk maken van vervoer voor iedereen. In onze gemeente hebben we al veel mogelijkheden. Nu geven we onze inwoners in een oogopslag een overzicht daarvan. Zodat ze zelf een keuze kunnen maken welke vorm het beste bij hen past”.

Vervoer voor iedereen

In 2020 hebben we een onderzoek gedaan naar ‘vervoersarmoede’. Hieruit bleek dat een deel van de inwoners problemen ervaart om naar activiteiten toe te gaan door het ontbreken van een vervoersmiddel. Een van de genoemde verbeterpunten was het beschikbaar stellen van een overzicht van de verschillende vervoersmogelijkheden in onze gemeente. De komende maanden brengen we het overzicht van de beschikbare reismogelijkheden op meerdere manieren onder de aandacht.