Indienen initiatief voor De Bossche Zomer 2022 mogelijk!

6 april 2022
Foto van de Waterkant tijdens de Bossche Zomer

1 juli start de Bossche Zomer. Een zomer voor Bossche inwoners, organisaties en instellingen. Met de mogelijkheid om bijzondere en verbindende initiatieven te presenteren op verrassende plekken, de zogeheten hotspots. Initiatieven die ontmoetingen tot stand brengen, die ‘s-Hertogenbosch neerzetten als Cultuurstad van het Zuiden en die gezamenlijk een grote diversiteit aan doelgroepen aanspreken. Want samen willen we ’s-Hertogenbosch tijdens de zomer mooi maken voor iedereen.  Vanaf vandaag kunnen initiatieven via de website van De Bossche Zomer worden ingediend.

Op woensdag 6 april werden ruim 100 (potentiële) initiatiefnemers (horecaondernemers, detailhandel, culturele organisaties) en betrokkenen bijgepraat. Wethouder Mike van der Geld (evenementen) en Jan Hoskam (economie) vertelden samen met Huibert Wilschut, directeur De  Bossche Zomer, over wat we met de Bossche Zomer willen bereiken, wat de plannen en mogelijkheden zijn.

Wethouder Mike van der Geld: “We willen een Bossche Zomer die voor iedereen ontmoetingen tot stand brengt op verrassende plekken. We geven dit jaar een extra culturele impuls aan de Bossche Zomer! Omdat cultuur een wezenlijk onderdeel hoort te zijn van dé zomer van Cultuurstad van het Zuiden. Maar vooral ook omdat we de cultuursector na de coronacrisis extra steun in de rug willen geven, naast de schade en herstelregelingen die we als gemeente al hebben.

Wethouder Hoskam: “Het aanbod in activiteiten moet een mix zijn van verrassende horecalocaties, sportactiviteiten, cultuuraanbod, sociaal maatschappelijke activiteiten. Voor commerciële en niet-commerciële organisaties, plannen met een lange en korte doorlooptijd en voor klein- en grootschalige activiteiten. We roepen op tot samenwerking tussen ondernemend Den Bosch: horeca, detailhandel en cultuur. Hierdoor ontstaat innovatie, een grotere aantrekkingskracht voor bezoekers en daardoor hopelijk meer rendement.”

Hotspots

Om de toezeggingsprocedure te verkorten, waardoor initiatiefnemers sneller hun voorgenomen activiteit kunnen optuigen, zijn er dit jaar op voorhand al verschillende hotspots aangemerkt. 

Verspreid over de hele gemeente ’s-Hertogenbosch waaronder bijvoorbeeld de Oosterplas, Burgemeester van Zwietenpark, Paleiskwartier en EKP Terrein, de Groote Wielen. Door meerdere initiatiefnemers te koppelen aan een dergelijke hotspot ontstaat er kruisbestuiving. Juist deze verrassende samenwerkingen typeerden De Bossche Zomer tijdens eerdere edities. 

De Bossche Zomer 2022 biedt net als voorgaande edities ruimte aan initiatieven die:

  • de ontmoeting en/of samenwerking bevorderen
  • een Bossche oorsprong of touch hebben (made in ’s-Hertogenbosch)
  • lef & ondernemerschap tonen 
  • verrassend, creatief & innovatief zijn 
  • of een unieke beleving leveren. 

De Bossche Zomer 2022

Van 1 juli t/m 4 september 2022 vindt in gemeente ’s-Hertogenbosch de 3e editie van De Bossche Zomer plaats. Van culturele en sportieve activiteiten, historische bezienswaardigheden, Bourgondische cafés, verrassende winkels, activiteiten in buurthuizen en wijken tot adembenemende natuur. Van gratis tot betaald aanbod, in de binnenstad en in de wijken, voor validen en mindervaliden, voor jong en oud. Samengebracht op verschillende hotspots, verspreid door de gemeente. Welkom @De Bossche Zomer!