Maak gebruik van de slimme parkeerapp!

15 april 2022
Foto van een bord "parkeren voor mindervaliden"

Heb je een gehandicaptenparkeerkaart en kom je binnenkort naar de binnenstad van ’s-Hertogenbosch? Gebruik dan onze slimme parkeerapp. Deze geeft aan welke gehandicaptenparkeerplaatsen nog vrij zijn en helpen je er naartoe te navigeren.

Nederland is weer open én het is lente. Mensen gaan er weer op uit. Om bijvoorbeeld een bezoekje te brengen aan onze binnenstad. Lekker winkelen of genieten op een terrasje. Voor mensen met een gehandicaptenparkeerkaart betekent dat, vaak zoeken naar een plekje. Maar dat hoeft niet meer. Met een eenvoudige app kun je rechtstreeks naar een vrije gehandicaptenparkeerplaats in de Bossche binnenstad rijden. Deze dienst is succesvol getest en al even in gebruik. Iedereen met een gehandicaptenparkeerkaart kan gratis gebruik van maken van de app, dus ook mensen van buiten de gemeente.

Voordelen volgens de gebruikers

De gebruikers zijn zeer positief over het direct kunnen navigeren naar een vrije parkeerplaats dichtbij de gewenste locatie en geen onnodige zoekrondjes hoeven rijden. Ook de vaste binnenstadbezoekers ontdekken enthousiast dat er meer gehandicaptenparkeerplaatsen zijn dan ze wisten. Zo draagt het gebruik van de app bij aan toegankelijkheid voor iedereen, veiligheid en een schonere lucht.

Meer informatie

Voor meer informatie over waar je de app vindt en hoe je de app gebruikt, kijk op de website van Den Bosch.