Realisatie watersportpaviljoen Engelermeer is een feit!

6 april 2022
Schetstekening Watersportpaviljoen Engelermeer

Op 1 juli 2010 is Watersportvereniging Engelermeer opgericht. De club groeit nog steeds en bestaat momenteel uit bijna 350 leden. Een groot deel hiervan is jeugdlid, namelijk 150! Met een prachtige locatie aan het Engelermeer ademt de vereniging trots.

Op dit moment vormen vijf zeecontainers het ‘thuishonk’ van de vereniging. Al lange tijd droomt de watersportvereniging van een permanent clubgebouw. De behoefte aan voldoende ruimte om het materiaal veilig en duurzaam op te slaan is groot. Daarnaast wil de vereniging de binding tussen clubleden versterken. Gezamenlijk een kopje koffie drinken, elkaar kunnen ontmoeten, nieuwe leden zeilles geven in een apart leslokaal. Kortom; van de vereniging een echte vereniging maken!

Nadat er sinds 2016 behoorlijk wat hobbels genomen zijn, was vandaag een mijlpaal. Vandaag werd de overeenkomst ondertekend wat de realisatie van een nieuw watersportpaviljoen daadwerkelijk mogelijk maakt. Zo is de vereniging weer een stap dichterbij hun nieuwe clubgebouw.

De zeecontainers worden vervangen voor een gebouwde voorziening. Het totale oppervlak wordt uitgebreid naar ca. 350 m². Echter is het paviljoen zo ontworpen dat het past bij de landelijke, natuurlijke omgeving. De T-steiger wordt verplaatst, zodat het direct grenst aan het nieuwe terras.

Bijzonder aan dit project is de samenwerking tussen Gemeente ’s-Hertogenbosch en Watersportvereniging Engelermeer. De gemeente geeft opdracht tot de uitvoer van de bouw, de watersportvereniging gaat na oplevering zelf aan de slag met de laatste afwerking van hun nieuwe clubgebouw.

In september 2022 start de bouw. Het watersportpaviljoen wordt opgeleverd voor de start van het nieuwe zeilseizoen in het voorjaar van 2023.