Blauwe stoeltjes krijgen opknapbeurt!

13 mei 2022
Foto van de blauwe stoeltjes bij het Centraal Station

Op 4 plekken in de binnenstad staan blauwe stoeltjes. Omdat iedereen anders is, zijn ook de stoelen allemaal anders. Ze verschillen in formaat en functie. Eén ding hebben ze gemeen, ze staan langs de route van de gratis binnenstadbus van Gastvrij ’s-Hertogenbosch. Ze worden gebruikt om op de bus te wachten, of gewoon om even in de zon te zitten.

Opknapbeurt blauwe stoeltjes

Na vier jaar trouwe dienst zijn de stoeltjes toe aan een opknapbeurt. We vervangen de multiplex zitting en rugleuning door hardhout. We verven het hout niet, dit zal naar verloop van tijd wat vergrijzen. Ook werken we de beschadigingen in het stalen frame bij. De blauwe stoeltjes staan daarom vanaf half mei tot uiterlijk begin juli in de werkplaats van Studio Corvers uit ’s-Hertogenbosch; de ontwerper van de stoelen.

Bij het station, het Noordbrabants Museum en het Jheronimus Bosch Art Center staat nu tijdelijk een bankje op de plek van de blauwe stoeltjes.

Extra stoeltjes en gewijzigde route

De binnenstadbus gaat binnenkort een andere route rijden. De tramkade (Verkadefabriek en Willem Twee Poppodium), de Citadellaan (toekomstig Vesting- en watermuseum en Brabants Historisch Informatie Centrum) en de Diezebrug worden aan de route toegevoegd. Er komen daarom ook blauwe stoeltjes aan de Boschdijkstraat, Citadellaan, Pastoor de Kroonstraat en Sint Josephstraat. Het totaal aantal blauwe stoeltjes gaat hierdoor van 11 naar 17.

Om de duur van de route (25 min) gelijk te houden, gaat de lus Pettelaarseweg,- Zuiderparkweg – Palestrinastraat uit de route. De stoeltjes aan de Pettelaarseweg worden daarom niet teruggeplaatst. Ook plaatsen we hier geen tijdelijk bankje.

Stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch houdt voorlopig 1 juli aan als ingangsdatum voor de gewijzigde route. Dit is afhankelijk van de voortgang van het opknappen en plaatsen van de stoelen. Wanneer de gewijzigde route ingaat, dan passen we de informatie op de website van Visit Den Bosch aan.

Stichting Gastvrij ‘s-Hertogenbosch 

De gratis binnenstadbus is een initiatief van de stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch. De vrijwilligers van deze stichting staan bekend als de Blauwe Engelen.