Korteknie Stuhlmacher Architecten maakt ontwerp voor Huis73

3 mei 2022
Luchtfoto Huis73

Korteknie Stuhlmacher Architecten gaat het ontwerp maken voor de verbouwing van Huis73.

Wethouder Mike van der Geld: “Met een overtuigende visie weet dit architectenbureau de geschiedenis van de gebouwen aan de Hinthamerstraat 72 en 74 te doorgronden. Een heel bijzonder stukje historische binnenstad is straks zichtbaar verbonden met de cultuur-educatieve en maatschappelijke functies van Huis73. Met het opgeknapte gebouw wordt Huis73 beter toegankelijk en aantrekkelijker voor alle inwoners van alle leeftijden. Het wordt een laagdrempelige plek waar kennis, ontmoeting en verwondering centraal staan.”

Op donderdagavond 2 juni kan iedereen die geïnteresseerd is kennis komen maken met Korteknie Stuhlmacher Architecten in Huis73.

Unieke locatie

Hinthamerstraat 72-74  bestaat uit meer dan twee gebouwen. Het is een compleet bouwblok tussen de Hinthamerstraat en de Binnendieze. Het zijn verschillende panden die in de loop van de eeuwen  aan elkaar zijn gegroeid. Je leest hier alles over op de website van Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

De plek heeft een enorme geschiedenis en is van groot cultuurhistorisch belang voor de stad. Korteknie Stuhlmacher Architecten wil deze verschillende panden weer zichtbaar en beleefbaar maken. Ook directeur van Huis73, Nan van Schendel, is erg blij dat de keuze op Korteknie Stuhlmacher Architecten is gevallen:

“Door samen te werken met dit bureau groeit Huis73 nog verder uit tot een geliefde en gewaardeerde plek waar écht iedereen graag komt.”

Maak kennis met

Korteknie Stuhlmacher Architecten won eerder al prijzen met de restauratie en herbestemming van het Predikherenklooster in Mechelen tot stadsbibliotheek. Het internationale team van architecten heeft een ruime ervaring in diverse projecten. Met de selectie van dit bureau is het ontwerpteam compleet. De komende maanden werkt Korteknie Stuhlmacher Architecten samen met Peutz, Ingenieursbureau Nelissen en Basalt aan het voorlopig ontwerp voor Huis73.

Graag laten wij u kennis maken met Korteknie Stuhlmacher op donderdagavond 2 juni in Huis73.

Meer informatie en aanmelden voor deze avond kan via de website van Den Bosch (www.denbosch.nl/huis73).