Data Zaterdag voor het hele gezin!

29 juni 2022
Vlaggen met logo Data Week Den Bosch

’s-Hertogenbosch is de stad van beleven en ervaren. Zo ook met data. Daarom nodigen we je op zaterdag 2 juli aanstaande graag uit! In het Innovatie Kwartier (oude Grasso-terrein) maak je op die dag kennis met data. Je ziet wat data doen in je dagelijks leven maar je kan zelf ook doen en ervaren!

Voor ieder wat wils

Kom tussen 10.00 tot 16.00 uur langs want er is te veel te beleven als het gaat om data. Bezoek de expohal en bekijk de Flora en Fauna Toren of speel een van de interactieve spelletjes over afval en licht. Kom eens langs bij het IoT Stadslab en programmeer daar je eigen robot. Of doe mee met verschillende workshops met VR brillen.

Waan jezelf even een vuilnisman en leeg een container. Want hoe gebruiken zij data als ze je afval ophalen?  Of schuif om 13.00 uur aan bij het (kinder)college waar professor Postma en professor Louwerse je meer vertellen over robots. Om 14.00 uur en om 14.30 uur is er een workshop over datawijsheid.

De afdeling Erfgoed van de gemeente ’s-Hertogenbosch laat je meer zien over het 3-D scannen van historische gebouwen en je kunt deelnemen aan de VR-game over de historische Pieckepoort. De afdeling Beheer geeft meer inzicht in de data rondom verkeerslichten en het strooien in de winter.

Ga langs bij SPARK Makers Zone en ga daar zelf aan de slag. Je kunt je naam lasercutten uit hout of acrylaat, met 3D tekenpennen aan de slag, een workshop volgen en demo’s zien!

En met de digitale speurtocht weet je zeker dat je alles op die zaterdag hebt gezien. Heb je het rondje gelopen? Haal dan bij SPARK Makers Zone je beloning; want wie wil nou niet een eigen robotje? 

Bekijk het volledige programma op de website van Data Week NL.

Locatie en tijdstip

Innovatie Kwartier, Paardskerkhofweg in ’s-Hertogenbosch (voormalig Grasso-terrein)

Data Zaterdag is op 2 juli van 10.00 tot 16.00 uur. Een dag voor het hele gezin, gratis toegang!