Escaperoom ‘drugslab’ Eenheid75 18 juni open!

17 juni 2022
Foto van drugsvaten in een kelder

De Escaperoom ‘drugslab’ in de Raadskelder aan de Markt 1-a is vanaf zaterdag (18 juni) voor iedereen open. Wil je een leuke en spannende escaperoom spelen? Met als onderwerp ondermijning en drugscriminaliteit? Dat kan de hele zomer en het is gratis. Het is een unieke ervaring want je waant je een echte speurder in verdachte situaties. Die kan jij oplossen! Ook krijg je zo meer inzicht in signalen van drugscriminaliteit, en kan je helpen aan een veilig ’s-Hertogenbosch. Want samen zien we meer.

Waarom de escaperoom?

Dagelijks zetten we ons, samen met de politie en andere veiligheidspartners, in tegen ondermijning van met name drugscriminaliteit. De meldingen van inwoners zijn daarbij heel belangrijk. Zij zien wat er gebeurt in de buurt. Vaak blijkt dat zij de signalen dagelijks tegenkomen, maar ze niet herkennen. Ze weten niet precies waar ze op moeten letten, wat signalen zijn, waar ze moeten melden en waarom melden belangrijk is. Om daar verandering in te brengen is het spel ‘Eenheid 75’ ontwikkeld. 

Burgemeester Jack Mikkers: “Meldingen zijn belangrijk in de strijd tegen drugscriminaliteit en ondermijning. Inwoners zijn de oren en ogen in onze gemeente. Zij zien beter dan wie dan ook wat er dagelijks gebeurt. Maar dan moet je wel weten waar je precies op moet letten, wat de signalen zijn, waar je moet melden en waarom melden belangrijk is. Eenheid75 zorgt spelenderwijs voor het creëren van deze kennis en bewustwording.”

Eenheid75  

Eenheid75 is een spel dat bestaat uit twee onderdelen. Een augmented reality (AR) app en een escaperoom. Het leukste is om eerste de AR app te spelen en daarna de escaperoom. Maar de onderdelen zijn ook los van elkaar te spelen.  Met behulp van de augmented reality (AR) app ´Eenheid75´ ga je op zoek naar verdachte situaties in ‘s-Hertogenbosch. Via aanwijzingen word je geleid naar checkpoints. Per checkpoint bekijk je een verdachte situatie via de AR app. Ieder object omvat een opdracht waarbij je per situatie het juiste codewoord moet ‘melden!’ in de app.

Meer informatie en tijdslot reserveren

De game is voor jong en oud. Iedereen kan meedoen. Helemaal gratis! De enige voorwaarde is: je moet in het bezit zijn van een smartphone die AR ondersteunt. Meer informatie en reserveren van de escaperoom kan via de website van Eenheid75. 

Openingstijden

De escaperoom is de hele zomer geopend op woensdag van 14.00 – 19.00 uur (laatste tijdslot om 18.00 uur) en zaterdag van 10.00 – 17.00 uur (laatste tijdslot om 16.00 uur).