Per 1 juli aangepast tarief transferia

30 juni 2022
Foto van het transferium

Per 1 juli 2022 passen we het parkeertarief voor transferia aan van € 4,50 naar € 4,80 per dag. In 2021 is namelijk met een rechterlijke uitspraak bepaald dat het tarief voor transferia elk jaar moet worden geïndexeerd. Bij indexeren kijken we hoeveel de kosten gemiddeld zijn gestegen ten opzichte van het vorige jaar. Dit is nodig om oneerlijke concurrentie met andere (commerciële) parkeeraanbieders tegen te gaan. 

Verwachting 

De verwachting was dat we met een tarief van € 4,50 tot juli 2023 vooruit konden. Met de huidige prijsstijgingen is dit niet waar gebleken. Om aan de rechterlijke uitspraak te voldoen moeten we de prijs vanaf 1 juli 2022 opnieuw naar boven bijstellen. 

De verwachting voor de komende maanden is dat de prijzen blijven stijgen. Dit betekent dat we ook per 1 juli 2023 rekening moeten houden met een aanpassing van het tarief. De komende periode onderzoeken we hoe de tarieven van de transferia, ook in de toekomst, voldoende aantrekkelijk blijven.

Transferia in ’s-Hertogenbosch 

Transferia dragen bij aan een autoluwe, schone en bereikbare binnenstad. Wanneer je als bezoeker langer dan twee uur parkeert is het aantrekkelijk om in een transferium te parkeren. Vanaf het transferium kun je met de bus verder reizen naar de binnenstad. Of je kunt gebruik maken van een gratis leenfiets. Meer weten over transferia, kijk op de website van Visit Den Bosch