Gemeente ‘s-Hertogenbosch start weer met Starterslening

1 juli 2022
Foto van man en vrouw op bank met hond

De Starterslening is vanaf 1 juli weer beschikbaar in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Deze lening is een aanvullende hypotheek bovenop de gewone hypotheek en kunnen starters op de woningmarkt aanvragen om het kopen van een eerste huis mogelijk te maken. 

Met de Starterslening, een product van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn), kun je nét een beetje extra lenen voor het aankopen van je eerste woning. De Starterslening overbrugt namelijk het verschil tussen wat je als woonstarter kunt lenen op basis van je inkomen en nodig hebt om de woning te kunnen kopen. 

Wethouder Pieter Paul Slikker: “We willen starters een kans geven op de woningmarkt, en waar mogelijk dragen we daar aan bij. De starterslening is daar een geschikte manier voor. Het is een mooie brug voor mensen die met hun eigen inkomen net geen woning kunnen kopen, en dat op deze manier wel kunnen.” 

Sinds 1 juli 2022 kunt u weer een starterslening aanvragen bij gemeente ’s-Hertogenbosch. Deze lening is een aanvullende hypotheek bovenop de gewone hypotheek en kunnen starters op de woningmarkt aanvragen om het kopen van een eerste huis mogelijk te maken. 
Met de Starterslening, een product van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn), kun je nét een beetje extra lenen voor het aankopen van je eerste woning. 

Eerste 3 jaar geen maandlasten

De looptijd van de Starterslening is 30 jaar. De rente staat voor de eerste 15 jaar vast, daarna wordt de rente herzien en opnieuw voor 15 jaar vastgesteld. Met de SVn Starterslening heb je de eerste drie jaar geen maandlasten. Als je inkomen het toelaat, betaal je na drie jaar wel rente en aflossing. Je sluit de lening af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dat geeft extra zekerheid. Een starterslening is maximaal € 30.000,-.

Meer informatie en aanvragen

Wie een Starterslening wil aanvragen heeft toestemming van de gemeente nodig. De gemeente legt de toestemming vast in een toewijzingsbrief. Een aanvraag indienen doet u via het digitale inschrijfformulier. Kijk voor meer informatie over de Starterslening op de website van SVN. Bekijk de algemene informatie (pdf) of bekijk onze Q&A (pdf).