Nederlands Kampioenschap Schermen 9 en 10 juli

8 juli 2022
Foto van een sportzaal waarin mensen tegen elkaar schermen

Het Nederlands Kampioenschap Schermen vindt komend weekend (9 en 10 juli) plaats in ’s-Hertogenbosch (De Maaspoort, Marathonloop 1). Ongeveer 200 schermers - waaronder de kersverse Europese zilveren medaillewinnaar Tristan Tulen - gaan uitmaken wie de beste schermers zijn op de wapens degen, floret en sabel. Om de komst en opening van dit nationale evenement in ’s-Hertogenbosch te vieren, zal vrijdag 8 juli van 16.00 tot 17.30 uur de schermsport op de Markt voor iedereen zichtbaar én toegankelijk zijn.

Op vrijdag 8 juli zullen voor het bordes van het Stadhuis demonstraties schermen worden gegeven door Schermclub Den Bosch. Publiek wordt van harte uitgenodigd om de degens op te pakken en wegwijs te worden in de schermsport. Meervoudig olympisch schermer Bas Verwijlen zal rond 16.15 uur de degens kruisen – in de vorm van een schermles – met burgemeester Jack Mikkers en het hoofd Sport & Recreatie Corniel Groenen. Ook kinderburgemeester van ’s-Hertogenbosch Noah Verwaal zal schermles krijgen van jonge schermers. Meerdere leden van Schermclub Den Bosch (alle leeftijdsklasse) zullen tegelijk demonstraties geven. Rond 17.30 eindigt de schermdemonstratie.

Gratis toegankelijk

Net als de demonstratie op de Markt, is ook het Nederlands Kampioenschap in De Maaspoort komend weekend gratis toegankelijk voor het publiek. Meervoudig Olympiër Bas Verwijlen - die besloten heeft zijn lange carrière aan de top van de internationale schermwereld te beëindigen – wordt op de finaledag (zondag 10 juli) door de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond én de Schermclub Den Bosch gehuldigd. Dat gebeurt rond 15:00 uur in De Maaspoort (Marathonloop 1 in ’s-Hertogenbosch). 

Meer informatie staat op de website van Schermclub Den Bosch.