Controle hondenbelasting

22 september 2023
Foto van hond

De controle hondenbelasting is gestart. Onze controleurs bellen bij inwoners van ’s-Hertogenbosch aan om na te gaan of er een hond aanwezig is. Dit doen zij voor de hondenbelasting.

Waarom een controle?

Wie een hond heeft, moet hondenbelasting betalen. Niet iedereen die een hond heeft, geeft deze aan bij de afdeling Belastingen. Daarom controleren wij regelmatig of voor elke hond ook hondenbelasting wordt betaald.

Wie voert de controles uit?

De controles worden gedaan door medewerkers van het bedrijf Legitiem B.V. Ze kunnen zich legitimeren met een legitimatiebewijs van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Boete

Merkt de controleur dat u een hond hebt waarvoor u geen aangifte hebt gedaan? Dan krijgt u een boete opgelegd. Deze boete is € 94,20 en komt boven op de te betalen belasting.

Controleur aan de deur gehad, wat nu?

Treft een controleur bij u een hond aan die u niet hebt aangemeld bij de afdeling Belastingen? Dan krijgt u een brief. Bent u niet thuis? Dan laat de controleur de brief achter in de brievenbus. Bent u wel thuis? Dan sturen wij u de brief binnen ongeveer vier weken met de post toe. In de brief staat dat u hondenbelasting moet betalen, een boete krijgt en wat u kunt doen als u vindt dat de constatering van de controleur niet juist is. De aanslag hondenbelasting met boete ontvangt u eind december 2023. Bent u het niet eens met de aanslag? Dan kunt u bezwaar maken na ontvangst van het aanslagbiljet.

Meer informatie 

Bekijk de pagina Hondenbelasting of bel ons via (073) 615 54 75 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.


Het Bossche nieuws in één oogopslag

Het laatste nieuws uit de gemeente in uw mailbox ontvangen? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief via het aanmeldformulier.