Controle hondenbelasting

29 augustus 2022
Foto van een hond op een grasveld

De controle hondenbelasting is gestart. Onze controleurs bellen bij inwoners van ’s-Hertogenbosch aan om na te gaan of er een hond aanwezig is. Dit doen zij voor de hondenbelasting.

Waarom een controle?

Wie een hond heeft, moet hondenbelasting betalen. Niet iedereen die een hond heeft, geeft deze aan bij de afdeling Belastingen. Daarom controleren wij regelmatig of voor elke hond ook hondenbelasting wordt betaald.

Wie voert de controles uit?

De controles worden gedaan door medewerkers van het bedrijf Legitiem B.V. Ze kunnen zich legitimeren met een legitimatiebewijs van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Boete

Merkt de controleur dat u een hond hebt waarvoor u geen aangifte hebt gedaan? Dan krijgt u een boete opgelegd. Deze boete is € 88,92 en komt boven op de te betalen belasting.

Voorkom een boete

U kunt uw hond (alsnog) aanmelden bij de afdeling Belastingen. Dit doet u via www.s-hertogenbosch.nl/hondenbelasting. Geen internet? Vraag dan telefonisch een aangifteformulier bij ons op via (073) 615 54 75.

Controleur aan de deur gehad, wat nu?

Treft een controleur bij u een hond aan die u niet hebt aangemeld bij de afdeling Belastingen? Dan ontvangt u een brief. Was u niet thuis? Dan liet de controleur de brief achter in de brievenbus. Was u wel thuis? Dan sturen wij u de brief binnen ongeveer vier weken met de post toe. In de brief staat dat u hondenbelasting moet betalen, een boete krijgt en wat u kunt doen als u vindt dat de constatering van de controleur niet juist is. De aanslag hondenbelasting met boete ontvangt u eind juni 2022. Bent u het niet eens met de aanslag? Dan kunt u bezwaar maken na ontvangst van het aanslagbiljet.

Meer informatie