Praktische informatie La Vuelta Holanda

18 augustus 2022
Wielrenners fietsen langs publiek.

Parcours & afsluiting

Het wielerpeloton fietst zaterdag 20 augustus, voorafgaand aan de officiële 175 kilometer lange etappe, een 7,8 kilometer lang parcours door de binnenstad, het Paleiskwartier en Veemarktkwartier. Om 13.15 uur starten de renners bij de Citadel. Ze rijden met een tempo van 15 km/h naar de Brabanthallen. Daar begint om 13.33 uur de echte wedstrijd.

Tussen 11.45 uur en 14.00 uur is het parcours volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Wandelend kunt u overal komen en waar hekken geplaatst worden zijn er doorsteekmogelijkheden. Let op: tijdens de doorkomsten komt niemand op het parcours en zijn de doorsteekmogelijkheden tijdelijk dicht. Dit is een veiligheidsmaatregel. Na doorkomst van het peloton starten we direct met de afbouw. Binnen een half uur wordt de weg hierna weer vrijgegeven.

Houd echter voor en na de volledige parcoursafsluiting ook rekening met wegafsluitingen. Deze worden veroorzaakt door de op- en afbouw van het evenement.

Parkeren en bereikbaarheid

Wandelend is de binnenstad goed bereikbaar en toegankelijk. Als u met de fiets komt, kunt u de fiets stallen in één van de zes fietsenstallingen. Er komt ook een tijdelijke extra stallingsplaats in de groenstrook aan de Hekellaan.

Komt u met de auto? Dan adviseren we u de auto te parkeren op één van de transferia en de binnenstad te vermijden. Tussen 06.00 uur en 15.00 uur komt u hier tijdelijke wegafsluitingen tegen.

Het Centraal Station is tussen 11.45 uur en 14.00 uur niet bereikbaar voor autoverkeer. Dit geldt voor de voorzijde en de achterzijde.

Moedig het peloton aan!

U kunt overal langs het parcours staan om de renners aan te moedigen. In verband met de Bossche kermis is de ruimte op de Markt, in de Kerkstraat en op de Parade wel beperkt. Zoek uw plekje ergens anders als het hier te druk is.

Woont u aan het parcours?

Als u aan het parcours woont, heeft u in juli een brief in de brievenbus ontvangen over het verplaatsen van uw auto. Na vrijdagavond 18.00 uur dienen auto's weg te zijn. Op en langs het parcours mogen geen auto's of andere obstakels staan.

Extra informatie