Gemeente helpt jongeren betere toekomst te realiseren

23 september 2022
Vlag voor het Stadhuis

Of het nu gaat om het stoppen van de klimaatcrisis, minder honger en armoede of beter onderwijs. Veel jongeren wachten niet af, maar stropen zelf de mouwen op voor een gezondere, schonere en socialere toekomst. De gemeente wil hen daarbij helpen met de subsidie Sustainable Development Goals. Zo kunnen we samen, jong en oud, werken aan een betere toekomst. 

De Sustainable Development Goals zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De doelen richten zich op armoede, gezondheid, onderwijs en schoon drinkwater. Maar ook op duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering. Alle 17 doelen zijn terug te vinden op de website van SDG Nederland. Voor het aanpakken van deze doelen is het belangrijk om internationaal samen te werken. SDG maakt dat mogelijk. Want alleen door echt samen te werken vergroten we de kans om deze doelen te behalen.  

’s-Hertogenbosch doet mee 

Wethouder Kâhya: “De jongere generatie zit barstens vol energie en ideeën. Ze vormen hun mening en kijk op de wereld door ontelbare informatiebronnen te gebruiken. Ze kijken met een frisse blik naar de toekomst en zijn niet bang om van de bewandelde paden af te wijken. Hun ideeën om van de wereld een betere plek te maken, kunnen met deze subsidieregeling werkelijkheid worden.” 

Door deze jongeren hierbij te ondersteunen, hopen we dat zij ook anderen in ’s-Hertogenbosch inspireren. Dat meer mensen zich bewust worden van hoe je uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis kan aanpakken. 

Inspirerende voorbeelden

Vorig jaar zijn meerdere ideeën via de subsidieregeling gerealiseerd. Zoals het plantenasiel met planten die anderen niet meer nodig hebben. Zo wordt plantenverspilling tegengegaan. Of de waterbank, die zorgt voor de opvang van water. In tijden van droogte, vindt dan geen waterverspilling plaats. En studenten van het Koning Willem I College maakten een verrijdbare kas. Hierin verbouwen ze groente en fruit om jongeren te leren tuinieren en hoe je zelf groente en fruit kunt verbouwen. 

Jouw droom voor een betere toekomst 

Heb jij een idee, initiatief of plan? Dan kan je subsidie aanvragen om jouw droom te realiseren. Zo werken we samen aan een betere toekomst. Meer informatie of subsidie aanvragen? Ga naar de pagina Subsidieregeling Sustainable Development Goals.