Schrijf je in voor pachtgrond

28 september 2022
Foto van een weiland met koeien

De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft grond in eigendom, die tijdelijk wordt verpacht aan agrarische ondernemers. Dit doen we, totdat de grond nodig is, voor de gemeentelijke doeleinden. Wij vinden het belangrijk dat tot die tijd grond landbouwkundig goed en duurzaam beheerd wordt. Voor het pachtseizoen 2023 kun je je via een openbare inschrijving aanmelden.

Openbare inschrijving

De kavels voor de openbare inschrijving worden aangeboden via de website van Pachtgrond (Saltus Beheer B.V.). Vermoedelijk zal de inschrijving begin oktober worden opengesteld. Wil je in aanmerking komen voor de pachtgronden van de gemeente ’s-Hertogenbosch? Maak hiervoor een account aan op de genoemde website. Per bedrijf kun je voor meerdere kavels worden ingeschreven. Echter geldt een gunningslimiet van 2 kavels per bedrijf.

In de eerste helft van november van dit jaar wordt bekend gemaakt aan wie de kavels zijn gegund.

Onderdelen gunning

Met betrekking tot de gunning van de pachtgronden, spelen een aantal onderdelen een rol. Per onderdeel worden punten toegekend. De onderdelen die gelden voor de inschrijving zijn de afstand tot de kavel, pachtsom en duurzaamheidsmaatregelen. Zodra de inschrijving opengesteld wordt kunt u deze terugvinden op de website van Pachtgrond.

Meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met  Carla van den Bosch, van de afdeling Wonen & Grondzaken. Zij is telefonisch te bereiken op maandag tot en met donderdag via telefoonnummer (073) 615 58 24.