Recht op de energietoeslag van € 1300? Vraag deze dan nu aan!

9 november 2022
Een vrouw stelt de temperatuur in op de thermostaat

Alle inwoners van ’s-Hertogenbosch met een laag inkomen kunnen energietoeslag aanvragen. Dit is voor 2022 een eenmalige gift van € 1300,- per huishouden om de hogere energiekosten te betalen. U hoeft dit bedrag dus niet terug te betalen. Al ruim 80% van de mensen die er recht op heeft, heeft de energietoeslag aangevraagd. Laag inkomen én recht op energietoeslag? Laat geen geld liggen en vraag energietoeslag aan.

Heb ik recht op energietoeslag?

Hebt u een laag inkomen? Dan is de kans groot dat u in aanmerking komt voor energietoeslag. We kijken naar uw (gezamenlijk) inkomen om te beoordelen of u recht hebt op energietoeslag. Bekijk de inkomensgrenzen hieronder:                  

  • Alleenstaande of alleenstaande ouder tussen 21 jaar en AOW-leeftijd. Netto inkomen niet hoger dan € 1.256,08.
  • Samenwonend tussen 21 jaar en AOW-leeftijd (met of zonder kinderen). Netto inkomen niet hoger dan € € 1.794,40.
  • Alleenstaande met AOW. Netto inkomen niet hoger dan € 1.397,27.
  • Samenwonend waarvan één persoon of allebei AOW. Netto inkomen niet hoger dan € 1.892,70.

We kijken naar uw inkomen op 1 januari 2022. Of naar de eerste dag van de maand vóór de maand waarin u uw aanvraag doet. Wat voor u het beste uitkomt. Zorgtoeslag, huurtoeslag of vakantiegeld tellen niet mee. Andere voorwaarden leest u op de pagina Energietoeslag.

Hoe vraag ik energietoeslag aan?

U kunt de energietoeslag aanvragen op de pagina Energietoeslag. Vindt u dit ingewikkeld? Of spannend? Bel voor hulp bij uw aanvraag (073) 615 51 55 of kom langs bij een Koo wijkplein bij u in de buurt.

Als u twijfelt of u in aanmerking komt, kijkt de gemeente graag samen met u mee of u recht hebt op energietoeslag. Komt u niet in aanmerking voor de energietoeslag of is het niet voldoende? En kunt u de hoge energierekening niet meer betalen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de individuele bijzondere bijstand gestegen energiekosten. Meer informatie kunt u vinden op de pagina Bijzondere bijstand.

Kom in actie bij geldzorgen

Hebt u moeite om uw energierekening (of andere rekeningen) te betalen? Eerste Hulp Bij Geldzaken zoekt samen met u naar een oplossing. Meer informatie kunt u vinden op de pagina Eerst Hulp Bij Geldzaken of kom langs bij het loket van Weener XL. Die kunt u vinden op de Van Herpensweide 1, ’s-Hertogenbosch.

Vertel anderen over de mogelijkheden voor hulp

Kent u mensen die misschien recht hebben op de energietoeslag? Vertel hun er dan over. De gemeente ‘s-Hertogenbosch wil dat zo veel mogelijk mensen die recht hebben op de toeslag deze ontvangen.

Voor meer info en uw aanvraag kijkt u op de pagina Energietoeslag.