ANWB AutoMaatje komt naar ’s-Hertogenbosch

23 december 2022

Even boodschappen doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom goed nieuws: ANWB AutoMaatje komt in 2023 naar ’s-Hertogenbosch.

Deze sociale vervoerservice is een aanvulling op de ritten die de vrijwilligers van Stichting Seniorenbus ’s-Hertogenbosch nu al maken. De Seniorenbus rijdt tijdens kantooruren, binnen de grenzen van ’s-Hertogenbosch en voor 55+’ers. In de avonduren, in het weekend en buiten de gemeente was er nog geen vervoer voor minder mobiele inwoners. ANWB AutoMaatje is daarom een waardevolle toevoeging.

Meer dan vervoer

Wethouder Marianne van der Sloot:

“Goed en belangrijk nieuws voor al die mensen die afhankelijk zijn van anderen om de deur uit te kunnen. Op deze manier stimuleren we het sociaal contact optimaal. Tegelijkertijd is het heel laagdrempelig om mee te doen. Ik ben dan ook blij dat er in onze gemeente AutoMaatjes komen. Daarmee kunnen we het goede werk dat de Seniorenbus al doet uitbreiden. En zo worden nog meer mensen veilig én gezellig naar hun plek van bestemming gebracht. De vrijwillige chauffeurs zijn daarbij onmisbaar. Zij zorgen niet alleen voor vervoer, maar met hun hulp komen hun passagiers ook weer onder de mensen. Dat is van grote waarde en ik ben er ze zeer dankbaar voor.”

AutoMaatjes helpen je op weg

AutoMaatjes helpen minder mobiele stadsgenoten. Bijvoorbeeld naar een bezoekje aan de kapper, de dokter of een familielid. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto en ontvangen in ruil daarvoor een kleine vergoeding. Op vrijdag 22 december zetten Marianne van der Sloot (wethouder gemeente ’s-Hertogenbosch), Rob van Bergen (voorzitter Stichting Seniorenbus ‘s-Hertogenbosch) en Michel Wesseling (ambassadeur ANWB AutoMaatje) hun handtekening onder een convenant. Hiermee is het zeker dat ANWB AutoMaatje naar ’s-Hertogenbosch komt.

De wereld een stukje groter

Als AutoMaatje ben je van grote betekenis in het leven van jouw passagier. Met jouw ritten vergroot je de wereld van de ander. De eerste enthousiaste AutoMaatjes hebben zich al aangemeld. In het nieuwe jaar worden nog meer vrijwillige chauffeurs gezocht, zodat eind februari de eerste AutoMaatjes de weg op kunnen. Ook AutoMaatje worden? Aanmelden kan vanaf 2 januari via de website van AutoMaatje ’s-Hertogenbosch. Bellen kan ook: (073) 303 46 26 of 06 51 70 17 74.