Bossche Bespaarteam krijgt versterking

20 december 2022
Energieteam aan de deur

Het Bossche Bespaarteam krijgt versterking van Klimaatroute. Zij ondersteunen gemeenten bij het helpen van inwoners met energie besparen. Klimaatroute stelt ruim twintig klussers beschikbaar die binnen de regio Noordoost-Brabant kunnen worden ingezet voor energiebesparende klusjes. Het Bossche Bespaarteam kan hierdoor nog meer inwoners helpen om hun energierekening te verlagen. De eerste bezoekafspraken in samenwerking met Klimaatroute zijn inmiddels succesvol voltooid. 

Wethouder Mike van der Geld:

“We zijn blij met de extra mankracht binnen deze regionale aanpak. Op deze manier kan het Bossche Bespaarteam verder opschalen en nog meer mensen ondersteunen. Nu het prijsplafond in aantocht is, geeft dat huishoudens wat ademruimte, maar voor velen neemt de energierekening nog steeds een te grote hap uit hun inkomen. We zetten daarom de pas erin met het aanbieden van de energiebesparende maatregelen bij de mensen thuis.”

Aanmelden voor een afspraak

Inwoners ontvangen een kaart of brief met de oproep zich aan te melden bij het Bossche Bespaarteam. Ook zonder kaart of brief kunnen inwoners zich aanmelden op de pagina van het Bossche Bespaarteam. Op de website vind je meer informatie over wanneer je in aanmerking komt.

Belangrijk voor inwoners

De mensen die een aanvraag voor een bezoekafspraak doen bij het Bossche Bespaarteam, krijgen van te voren te horen van wie zij bezoek krijgen; van het Bossche Bespaarteam, of van een klusser van  Klimaatroute, die in opdracht van het Bossche Bespaarteam de klus uitvoert. Op deze manier is vooraf duidelijk wie de bewoner thuis kan verwachten, en niemand onverhoopt voor een verrassing komt te staan.

Bossche Bespaarteam

Het Bossche Bespaarteam is er voor mensen die in de knel komen met hun energierekening. Omdat ze een lager inkomen hebben en in een huis wonen met een laag energielabel (G, F, E, D). Het team bestaat uit een klusser en energiecoach en komt gratis bij de mensen thuis voor advies en energie besparende klusjes, zoals het plaatsen van ledlampen, een waterbesparende douchekop, radiator- of kozijnfolie of tochtstrips.

Onderdeel van regionale aanpak

De inzet van Klimaatroute valt onder een regionale samenwerking van gemeenten en woningcorporaties binnen de regio Noordoost-Brabant. Deze regionale aanpak zorgt voor een grotere slagkracht in de strijd tegen de stijgende energierekening. Gemeenten en woningcorporaties kunnen Klimaatroute inzetten naar eigen lokale behoefte. ‘s-Hertogenbosch biedt dit aan in de vorm van het Bossche Bespaarteam.

Vragen?

Heeft u vragen over de versterking van Klimaatroute? Of wilt u meer weten over het Bossche Bespaarteam? Neem dan contact op met het Gemeentelijk contactcentrum van ’s-Hertogenbosch: (073) 615 51 55.