Kalender 2023 weer vol met evenementen

8 december 2022
Bosch parade; groepen mensen die buiten aan tafeltjes genieten van een drankje in de zon

De evenementenkalender is voor volgend jaar weer goed gevuld. Veel organisatoren hebben zich gemeld om een plek te bemachtigen op deze kalender. Dit heeft een heel gevarieerd aanbod tot resultaat. Van concerten tot theatervoorstellingen, van sportevenementen tot festivals. En natuurlijk ontbreken Carnaval en de kermissen niet.

Wethouder Roy Geers:

“Onze gemeente blinkt als cultuurstad van het Zuiden ook uit in haar prachtige aanbod van evenementen. Die trekken elk jaar honderdduizenden bezoekers. Het hele jaar door kunnen mensen hier genieten van aantrekkelijke en vaak verrassende evenementen. In de stad maar ook in de dorpen. Met voor ieder wat wils, voor jong en oud.”

Meer dan 100 evenementen

De kalender zorgt voor een goede verspreiding van evenementen in onze gemeente. Aan elke evenement zijn een locatie en een datum gekoppeld. Dat zorgt niet alleen voor duidelijkheid voor de organisatoren, maar ook voor de mensen in de buurt.

Op dit moment zijn er al 102 evenementen aangemeld op de kalender. Overigens wil dit nog niet zeggen dat het evenement ook doorgaat. Daarvoor moeten de organisatoren eerst nog wel een vergunning regelen.

Proeflocaties

Er is een aantal plekken in de gemeente die zijn aangewezen als proeflocatie voor nieuwe evenementen. Dat zijn de Citadel, het terrein naast het Sportiom, het Zuiderpark en het Engelermeer. Ook de Oosterplas behoort tot één van de nieuwe proeflocaties. Voor deze locatie zijn echter dit jaar geen aanmeldingen voor grootschalige evenementen binnengekomen.

Deze proeflocaties bieden kansen voor een nog meer gevarieerd aanbod. Ook kunnen we het groeiende aanbod een plek geven. Vooral locaties waar 10.000 personen terecht kunnen, ontbreken daarin. Volgend jaar bekijken we of deze proeflocaties hun bestaansrecht hebben bewezen. Dan volgt ook het besluit of ze op de kalender blijven staan.