Subsidie voor jouw culturele project

15 december 2022
Foto van jongeren

Heb jij een goed idee voor een cultureel project? De gemeente ’s-Hertogenbosch steunt interessante plannen en projecten via (mede)financiering, netwerk en kennis. Binnenkort kun je je weer aanmelden voor subsidie vanuit een van de gemeentelijke cultuurfondsen. Dit is de eerste (en vanaf 2023 een verplichte) stap om subsidie aan te vragen. Bij de eerste aanmelding hoef je je plan nog niet uitgewerkt te hebben, al mag dat natuurlijk wel!

De fondsen

Er zijn drie projectfondsen met verschillende doelstellingen:

  • Fonds Landelijk Onderscheidend: voor projecten die ’s-Hertogenbosch als cultuurstad (inter)nationaal op de kaart zetten. 
  • Fonds Lokaal Effectief: voor projecten die kunst en bewoners verbinden door hen te stimuleren actief kunst te maken of door kunst toegankelijker en inclusiever maken.
  • Fonds Pop-up: voor vernieuwende, experimentele en verrassende culturele projecten, en voor het stimuleren van Bossche makers.

Komt jouw idee in aanmerking?

Aanmelden kan via het webformulier op de pagina Cultuurfondsen. Hier vind je ook alle informatie over de aanvraagprocedure en voorwaarden van de drie cultuurfondsen.

Wanneer aanmelden?

Voor de voorjaarsronde van 2023 gelden onderstaande aanmeldperiodes:

Fonds Landelijk Onderscheidend1 t/m 31 januari 2023
Fonds Lokaal Effectief15 januari t/m 15 februari 2023
Fonds Pop-up15 februari t/m 15 maart 2023

Hoe gaat het verder

Na aanmelding neemt een van de fondssecretarissen contact met je op. Zij begeleiden je bij de procedure en helpen je met het indienen van een zo kansrijk mogelijke aanvraag.