De Bossche Bespaar Karavaan komt naar je toe met bespaartips

13 januari 2023
Logo De Bossche Bespaar Karavaan

Maak jij je zorgen over het betalen van je (energie)rekeningen? Kom dan vanaf 20 januari naar een van de haltes van De Bossche Bespaar Karavaan. Vier weken lang trekt dit rondreizende evenement door de wijken en dorpen van ‘s-Hertogenbosch om jou te helpen om (weer) grip te krijgen op jouw geld. Bij De Bespaar Karavaan krijg je hulp en advies bij al jouw vragen en zorgen over het besparen van geld en energie. Zodat je minder financiële zorgen en stress hebt, en meer rust krijgt in jouw leven.

Wethouder Mike van der Geld (energietransitie, financiën): “We komen naar je toe deze winter! Van antwoord op vragen over hoe je radiatorfolie goed aanbrengt, tot antwoord op vragen over op welke regelingen je recht hebt. Het komt allemaal aan bod tijdens de Bossche Bespaar Karavaan. Een bijzonder mooi en sterk initiatief waarin we de kracht van onze stad laten zien. De kracht van samen. Samen werken om de gevolgen van hoge energieprijzen en oplopende rekeningen het hoofd te bieden. Om de onrust en onzekerheid die daar uit voort komt bij mensen te verminderen. Op zo'n negen plekken in de gemeente gaan we langs, om zo dichtbij mogelijk hulp te bieden. Ik hoop echt dat we met al onze partners in de stad zoveel mogelijk mensen verder kunnen helpen.” 

Programma

De Bossche Bespaar Karavaan strijkt vanaf 20 januari neer in negen Bossche wijken en dorpen. Maatschappelijke organisaties bij jou uit de buurt en uit de gemeente staan daar voor je klaar op de informatiemarkt. Daar kun je al jouw vragen stellen die gaan over het besparen van geld en energie. Bijvoorbeeld over het verduurzamen van je woning zodat de energierekening minder hard stijgt. Ook kun je erachter komen of je alle regelingen krijgt waar je recht op hebt om je inkomen (tijdelijk) aan te vullen. Organisaties als Eerste Hulp Bij Geldzaken en het Buurtteam denken graag met je mee over hoe je slim kunt omgaan met de stijgende prijzen. Zodat jouw inkomsten en uitgaven in balans komen of blijven, en je je minder zorgen hoeft te maken over jouw geldzaken.

Naast deze informatiemarkt is er ook een Bespaar Show onder leiding van Theo Verbruggen, is er een goochelaar en zijn er leuke prijzen te winnen. Voor alle bezoekers is er een gratis kop koffie en een lekkernij.

Route

Op 20 januari is de eerste editie van De Bespaar Karavaan in de BBS Haren, Donk en Reit. Daarna bezoekt de Karavaan tot en met 12 februari nog acht andere wijken. Je bent overal welkom van 12.00 tot 16.00 uur:

DatumBuurtLocatie
Vrijdag 20 januariHaren, Donk en ReitBBS Haren, Donk en Reit
Zaterdag 21 januariHambakenBuurtcentrum Noorderpoort
Vrijdag 27 januariMaaspoortSCC De Schans
Zaterdag 28 januariRosmalenDe Kentering
Vrijdag 3 februariZuidBBS Nieuw Zuid
Zaterdag 4 februariMuntelWijkgebouw De Slinger
Vrijdag 10 februariNulandGemeenschapshuis De Meent
Zaterdag 11 februariAa-WijkWijkcentrum De Stolp
Zondag 12 februariWestSCC De Helftheuvel

Bel voor hulp

Kun je niet bij De Bespaar Karavaan langskomen? Of heb je na jouw bezoek aan De Karavaan nog vragen? Neem dan met vragen en voor advies contact op met het gemeentelijk contactcentrum van de gemeente ’s-Hertogenbosch: (073) 615 51 55. Dat is gratis en vrijblijvend.

Samen helpen we elkaar vooruit

Aan De Bossche Bespaar Karavaan werken meer dan 30 lokale maatschappelijke organisaties mee, waaronder het Stedelijk Huurdersplatform, Farent, woningcorporaties en de gemeente ’s-Hertogenbosch. Zij bundelen hun krachten en slaan de handen ineen om zoveel mogelijk Bosschenaren te helpen. Ga voor meer informatie over De Karavaan naar de website van De Bossche Bespaar Karavaan. Daar vind je ook het complete overzicht van alle organisaties die meewerken aan De Bespaar Karavaan.