Nieuwe verkeersmaatregelen Centrum Rosmalen: groener, veiliger en beter bereikbaar

31 maart 2023
Centrum rosmalen

Het centrum van Rosmalen is gegroeid, in zowel vierkante meters als in kwaliteit. Het is een gebied waar bezoekers van ver en dichtbij kunnen genieten van de verschillende winkels, horeca en een groene en veilige openbare ruimte. Om het verblijven van fietsers en voetgangers meer ruimte te geven, hebben we de verkeersregels in de kern van het centrumgebied verder aangescherpt. De geslotenverklaring is vanaf vandaag actief, de blauwe zones zijn aangepast op de nieuwe parkeerbehoefte en het centrum is nu aangemerkt als erf. Ondernemers en bewoners zijn eerder geïnformeerd over het aanvragen van ontheffingen.

Wethouder Roy Geers: “Het centrum van Rosmalen heeft een grote aantrekkingskracht. Niet alleen op de inwoners van Rosmalen, ook veel mensen uit de regio weten het centrum te vinden. En dat willen we graag verder versterken. Genieten van de winkels en horeca in Rosmalen is nog fijner in een groen, veilig en goed bereikbaar dorpshart. We halen het snor- en bromfietsverkeer van De Driesprong af. Voegen bij herinrichting van straten en pleintjes groen toe. En zorgen voor meer evenwicht in de mogelijkheden voor lang- en kort parkeren.”

De nieuwe maatregelen

  • In De Driesprong, Harry Coppensstraat, Catelijnen, Vreeburg en de Dorpsstraat is auto- en vrachtverkeer alleen toegestaan binnen de zogeheten venstertijden. Dit is tussen 7 – 12 uur en tussen 18 – 22 uur (koopavond vanaf 21 uur). Alleen voetgangers, fietsers en ontheffings-houders kunnen ook buiten de venstertijden het gebied in. Sommige doelgroepen hebben recht op een ontheffing om buiten de venstertijden de kern van het centrumgebied in te rijden. Deze is aan te vragen via de pagina Ontheffingen centrum Rosmalen
  • Om het parkeren beter te laten aansluiten bij de parkeerbehoeftes van het vernieuwde centrum zijn een aantal blauwe zones aangepast of opgeheven. De parkeerbewegwijzering is erop aangepast.
  • Op De Driesprong geldt een permanent snor- en bromfietsverbod.
  • De (parkeer)situatie op het binnenhofje tussen de Vreeburg en De Driesprong is verbeterd.

We blijven doorwerken aan het centrum. Zo gaan we aan de slag met de herinrichting van het pleintje voor de kerk. Bewoners van de Hoogstraat en de Nieuwstraat zijn inmiddels betrokken bij de plannen voor hun straat. We nemen onder andere snelheidsbeperkende maatregelen, vernieuwen de bestrating en voegen groen toe.

Meer weten? Kijk dan op de pagina Centrum Rosmalen – Verkeer, parkeren en groen.


Het Bossche nieuws in één oogopslag

Het laatste nieuws uit de gemeente in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief via het aanmeldformulier.