Lintjesregen 2023

26 april 2023
Volledige groep Lintjesregen 2023

De gemeente ’s-Hertogenbosch is trots op haar nieuwe gedecoreerden! Burgemeester Jack Mikkers heeft vandaag 17 gedecoreerden aan huis of op een speciale locatie mogen verrassen met de boodschap dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te onderscheiden. In de middag vond de feestelijke Lintjesregen plaats in 1931 congrescentrum, waarbij de burgemeester de versierselen aan de gedecoreerden uitreikte en de graad van de onderscheiding bekend maakte.

In totaal ontvingen 4 vrouwen en 13 mannen een Koninklijke onderscheiding: 3 gedecoreerden uit Rosmalen, 1 uit Nuland, 1 uit Vinkel en 11 uit ’s-Hertogenbosch. Er is daarnaast 1 decoranda eveneens woonachtig in ’s-Hertogenbosch, maar haar verdiensten lagen vooral in de gemeente Heusden. Op verzoek van de burgemeester van Heusden heeft die uitreiking aldaar plaatsgevonden. Daarnaast is 1 persoon woonachtig in de gemeente Amsterdam, maar gezien zijn verdiensten in ’s-Hertogenbosch, is in gezamenlijkheid besloten die uitreiking in ’s-Hertogenbosch te laten plaatsvinden.

Wilt u meer weten over de verdiensten van onze nieuwste Ridders? Bekijk het overzicht (pdf).

Wilt u ook iemand voordragen voor een lintje? Bekijk hoe u dit doet op de pagina Onderscheidingen. Na uw aanvraag nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Het Bossche nieuws in één oogopslag

Het laatste nieuws uit de gemeente in uw mailbox ontvangen? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief via het aanmeldformulier.