Op weg naar een bereikbare binnenstad

13 april 2023
Foto van Sligro treintje om de binnenstad te bevoorraden

We willen een binnenstad waar mensen graag komen, verrast worden, plezierig werken, prettig wonen en goed kunnen ondernemen. Kortom een leefbare binnenstad die voor iedereen toegankelijk is. Dan is de vraag hoe om te gaan met het verkeer in een stad die steeds verder verdicht.

Al flink wat stappen gezet

De afgelopen jaren zijn al verschillende maatregelen genomen. Zoals de herinrichting van de Van Berckelstraat. Hierdoor kunnen vooral fietsers veiliger de binnenstad in. Bewoners kunnen er fijner wonen. Ook de herinrichting van de Koningsweg en het verlagen van de maximum snelheid daar is zo’n maatregel. Het zorgt voor een betere veiligheid en leefbaarheid.

Een andere zichtbare maatregel is het plaatsen van boom- en bloembakken in de Sint Josephstraat, Sint Jorisstraat en op de Westwal. Die dienen daar als snelheidsremmers. Deze actie gaan we binnenkort evalueren met de bewoners. En er loopt een aantal campagnes. Zoals de campagne ‘Bewust Bestellen’ die bewoners tips geeft hoe je hieraan op een eenvoudige manier een bijdrage kunt leveren.

In goede banen leiden

Wethouder Roy Geers: “Met al deze maatregelen gaan we voor een aantrekkelijke en leefbare binnenstad. En om die binnenstad te bereiken moet het nog aantrekkelijker worden voor de fietser, de voetganger en het openbaar vervoer. Waarbij de binnenstad uiteraard ook bereikbaar blijft voor het bestemmingsverkeer. Het doorgaand verkeer, dat er niet thuishoort, gaan we verplaatsen naar een andere route.”

Zo vindt er dit jaar een uitgebreide verkeersstudie plaats om te onderzoeken hoe we het beste het doorgaande verkeer van de binnenstadsring kunnen halen. Zonder dat dit leidt tot onaanvaardbare gevolgen op andere plekken in de stad. De resultaten daarvan verwachten we begin volgend jaar. Zodat we daarna tot uitvoering over kunnen gaan. Dat zal dan vanaf 2025 zijn.

Ook de uitbreiding van het Selectief Toegang Systeem (STS) is een belangrijke maatregel. Dat is het systeem waarbij alleen bestemmingsverkeer de binnenstad in kan. Nu gebeurt dat nog met paaltjes en driehoeken die automatisch omhoog en naar beneden gaan. Die staan bij de entree van het winkelgebied.

Dit jaar willen we de spelregels uitwerken voor het gehele gebied vanaf de binnenstadsring. Dat doen we samen met betrokkenen. Dan kunnen we volgend jaar starten met het invoeren van die spelregels. Waaronder het handhaven via bijvoorbeeld een camerasysteem op onder andere de Hinthamerstraat.

Totaalaanpak

De aanpak kent ook maatregelen die gericht zijn op gedragsbeïnvloeding van deelnemers aan het verkeer. Bijvoorbeeld waar het gaat om verkeersveiligheid. Ook zoeken we verder naar technologische oplossingen en de inzet van data. En we maken afspraken met partijen over de inzet van deelmobiliteit en met logistieke partijen over de bevoorrading in de binnenstad.

Wethouder Roy Geers: “Dit alles samen moet leiden tot een verbetering waar iedereen van profiteert. Zowel inwoners en ondernemers als werknemers en bezoekers.”


Het Bossche nieuws in één oogopslag

Het laatste nieuws uit de gemeente in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief via het aanmeldformulier.