Doe mee aan het woonwensenonderzoek

11 mei 2023
Foto van een woonkamer waar een vrouw achter een laptop zit en twee jongeren op een bank zitten

Het is voor veel mensen steeds moeilijker om een passende en betaalbare woning te vinden. We willen dat iedereen een woning kan vinden die aansluit bij eigen wensen en mogelijkheden. Daarom onderzoekt de gemeente de woonwensen van haar inwoners. Bent u tevreden over uw woning? Bent u net verhuisd of denkt u er misschien over om te verhuizen? Waar en hoe zou u willen wonen?

Woonbehoeften in kaart brengen

Er is veel vraag naar woningen in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Daarom is het niet altijd even makkelijk om aan een betaalbare huur- of koopwoning te komen. Samen met woningcorporaties en marktpartijen willen we zoveel mogelijk nieuwe woningen bouwen en er voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen passend en betaalbaar kunnen wonen. Om dit te realiseren is het belangrijk om te weten wat de woonbehoeften in ’s-Hertogenbosch zijn. Daarom doen we onderzoek naar de woonwensen van onze inwoners. De resultaten gebruiken we voor het beleid dat de gemeenteraad vaststelt. En dat is weer de basis voor het opstarten van nieuwe woningbouwprojecten. Daarmee is het tekort natuurlijk niet meteen weggewerkt maar we blijven erop inzetten zoveel mogelijk verschillende groepen een woning te bieden en ervoor te zorgen dan onze inwoners prettig kunnen wonen.

Deelname

Alle inwoners van 18 jaar en ouder die in de gemeente ’s-Hertogenbosch wonen, kunnen meedoen aan het onderzoek. Deze week ontvangen 21.000 huishoudens een brief met een link naar de vragenlijst. Heeft u geen brief ontvangen en wilt u ook uw mening laten horen? Graag! Dat kan via www.s-hertogenbosch.nl/woonwensenonderzoek.

Uitkomst onderzoek

De uitkomsten van het onderzoek worden later dit jaar op de gemeentelijke website bekend gemaakt.