Steun voor organisaties met hoge energiekosten

Sportverenigingen, culturele en maatschappelijke organisaties die in de problemen komen door de hoge energieprijzen, kunnen een eenmalige tegemoetkoming voor hun energiekosten aanvragen. Dat kon tot en met 31 maart 2023.

Waarom geven wij steun?

De hoge energieprijzen hebben inmiddels ook gevolgen voor verenigingen en maatschappelijke organisaties. Daarom kan voor organisaties een eenmalige tegemoetkoming nodig zijn. We stellen geld in een noodfonds beschikbaar. Dat doen we om te voorkomen dat verenigingen en maatschappelijke organisaties door de stijgende energiekosten in de financiële problemen komen.

Hoe kunt u steun aanvragen?

De aanvraagperiode is verlopen. U kunt geen steun meer aanvragen.

Steun aan huurders

We steunen ook huurders (stichtingen, verenigingen en eenmanszaken) van gemeentelijk vastgoed op een ontwikkellocatie met energielabel E, F en G, zoals de Tramkade. Zij hoeven in de maanden november en december 2022 en januari en februari van dit jaar geen huur te betalen. Zij hoeven daarvoor niets te doen.

Noodfonds

Wilt u meer weten over dit noodfonds? Kijk dan op de website van de Overheid.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon bij de gemeente ’s-Hertogenbosch. Heeft u geen vaste contactpersoon? Stuur dan een e-mail via het digitaal contactformulier.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.