Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Stad in cijfers

Er zijn veel statistische gegevens over 's-Hertogenbosch. In de folder Kerncijfers 2017 (pdf) vindt u de belangrijkste gegevens van 's-Hertogenbosch.

Gemeente onderzoekt mening inwoners

De gemeente ’s-Hertogenbosch houdt in het najaar 2017 drie onderzoeken. Eén onderzoek naar leefbaarheid en veiligheid. Zo wil de gemeente bijvoorbeeld weten of u zich veilig voelt in uw buurt. En twee onderzoeken over verschillende onderwerpen, zoals de verkeersveiligheid en het schoonhouden van de buurt.

Bijna 1 op de 2 huishoudens ontvangt één van de drie vragenlijsten. Het selecteren van adressen gebeurt via een steekproef. De gemeente is zeer benieuwd naar de mening van haar inwoners. De eerste resultaten van de onderzoeken plaatsen we begin 2018 op deze pagina.

Rapporten

Op de pagina Rapportagemodule vraagt u gegevens van 's-Hertogenbosch over verschillende onderwerpen en thema's op. De rapportages gaan terug tot 2005. 

Wijken en buurten

Iedere twee jaar maakt de gemeente de Wijk- en buurtmonitor. Deze monitor geeft inzicht in de actuele situatie en de ontwikkeling in de wijken en buurten in de gemeente 's-Hertogenbosch. Wilt u uw eigen wijk- en buurtkaarten of tabellen maken? Met behulp van het Buurtinformatie Systeem kunt u zelf gegevens samenstellen. 

Digipanel

De gemeente 's-Hertogenbosch heeft een digipanel. Het digipanel bestaat uit ruim 8000 inwoners die via hun e-mailadres regelmatig een korte elektronische vragenlijst ontvangen, over uiteenlopende onderwerpen. De rapportages vindt u in de rapportagemodule.

Vragen?

De afdeling Onderzoek en Statistiek (O&S) is binnen de gemeente een belangrijke bron van feiten en cijfers. Hebt u vragen over onderzoeken, statistische gegevens of het digipanel? De veelgestelde vragen (pdf) en antwoorden hebben we voor u op een rij gezet. Hebt u een andere vraag? Stuur een e-mail naar onderzoek-statistiek@s-hertogenbosch.nl