Ga naar de inhoud

Feiten en cijfers

Op ‘feiten en cijfers’ vindt u informatie over de gemeente ’s-Hertogenbosch en haar inwoners. Niet alleen over de hele stad, maar ook over de wijken, dorpen en buurten.

Maak ons wijzer!

We willen graag weten hoe onze inwoners over bepaalde onderwerpen denken. Daarom versturen we in het najaar van 2019 drie verschillende vragenlijsten aan onze inwoners. Eén vragenlijst gaat over leefbaarheid en veiligheid. Zo willen we graag weten of u zich veilig voelt in uw buurt. De twee andere vragenlijsten gaan over verschillende onderwerpen, zoals over het verkeer, evenementen en het schoonhouden van uw buurt.

Bijna de helft van de huishoudens ontvangt daarover eind september/begin oktober een brief met de vraag om een vragenlijst in te vullen. Hebt u geen brief gehad, maar wilt u toch meedoen? Dat kan als u inwoner bent van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Als u de vragenlijst invult, maakt u kans op één van de 10 cadeaubonnen van €20. Klik hier om één van de vragenlijsten in te vullen.

Rapporten

In de rapportagemodule staan alle onderzoeksrapporten die de afgelopen jaren gemaakt zijn. Hier vindt u bijvoorbeeld meer over de veiligheid in ’s-Hertogenbosch, economie, onderwijs of de woningmarkt. In Kerncijfers 2019 (pdf) worden de belangrijkste gegevens gepresenteerd.

Wijken en buurten

Iedere twee jaar maakt de gemeente de Wijk- en buurtmonitor. Deze monitor geeft inzicht in de actuele situatie en de ontwikkeling in de wijken en buurten in de gemeente 's-Hertogenbosch. In samenwerking met de GGD worden wijkfoto’s gemaakt die meer gericht zijn op welzijn en gezondheid.

Zelf tabellen maken

Wilt u zelf wijk- of buurttabellen maken? Bijvoorbeeld omdat u geïnteresseerd bent in een bepaalde buurt? Dit kan met het Buurtinformatiesysteem. U kunt hiermee ook kaarten maken.

Digipanel

Woont u in de gemeente ’s-Hertogenbosch en wilt u zelf ook meedoen aan onderzoek? Dan kunt u zich aanmelden voor ons digipanel. Dit panel bestaat uit ruim 5.000 inwoners die via hun e-mail adres regelmatig een korte vragenlijst ontvangen. De onderwerpen zijn actueel en divers.

Wilt u zich aanmelden voor het digipanel? Stuur dan een e-mail via dit digitale e-mailformulier.

Vragen?

De afdeling Onderzoek en Statistiek (O&S) is binnen de gemeente een belangrijke bron van feiten en cijfers. Hebt u vragen over onderzoeken, rapporten, gegevens of het digipanel? De veelgestelde vragen (pdf) en antwoorden hebben we voor u op een rij gezet. Als uw vraag er niet bijstaat kunt u een e-mail sturen via dit digitale e-mailformulier.