Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Stad in cijfers

Er zijn veel statistische gegevens over 's-Hertogenbosch. In de folder Kerncijfers 2018 (pdf) vindt u de belangrijkste gegevens van 's-Hertogenbosch.

Maak ons wijzer!

We willen graag weten hoe onze inwoners over bepaalde onderwerpen denken. Daarom doen we onderzoek. Met de resultaten kunnen we werken aan een zo prettig mogelijke leefomgeving. Hoe meer mensen de vragenlijst invullen, hoe beter wij te weten komen wat zij belangrijk vinden. Vandaar onze oproep aan inwoners om de vragenlijst in te vullen: ‘Maak ons wijzer!”

Vanaf 10 september ontvangt ongeveer 1 op de 3 huishoudens één vragenlijst. Die kan gaan over leefbaarheid, cultuur of sport & welzijn. De adressen hebben we geselecteerd via een steekproef. Hebt u een brief ontvangen? Klik dan hier om naar de pagina met de vragenlijst te gaan.

Rapporten

Op de pagina Rapportagemodule vraagt u gegevens van 's-Hertogenbosch over verschillende onderwerpen en thema's op. De rapportages gaan terug tot 2005. 

Wijken en buurten

Iedere twee jaar maakt de gemeente de Wijk- en buurtmonitor. Deze monitor geeft inzicht in de actuele situatie en de ontwikkeling in de wijken en buurten in de gemeente 's-Hertogenbosch. Wilt u uw eigen wijk- en buurtkaarten of tabellen maken? Met behulp van het Buurtinformatie Systeem kunt u zelf gegevens samenstellen. 

Digipanel

De gemeente 's-Hertogenbosch heeft een digipanel. Het digipanel bestaat uit ruim 8000 inwoners die via hun e-mailadres regelmatig een korte elektronische vragenlijst ontvangen, over uiteenlopende onderwerpen. De rapportages vindt u in de rapportagemodule.

Vragen?

De afdeling Onderzoek en Statistiek (O&S) is binnen de gemeente een belangrijke bron van feiten en cijfers. Hebt u vragen over onderzoeken, statistische gegevens of het digipanel? De veelgestelde vragen (pdf) en antwoorden hebben we voor u op een rij gezet. Hebt u een andere vraag? Stuur een e-mail naar onderzoek-statistiek@s-hertogenbosch.nl